Royal Canin Hundfoder
5 star

Royal Canin hundfoder
Royal Canin är ett välkänt märke i Sverige för hundfoder. Alla hundägare har nog någon gång sett Royal Canin antingen i en webbutik eller i en vanlig hundbutik. Största skillnaden mellan Royal Canin och de andra tillverkarna av hundfoder är att Royal erbjuder ett väldigt brett sortiment av hundfoder. Det finns mängder av olika hundfoder att välja på. De har även väldigt många återförsäljare i Sverige.Sidan innehållar annonslänkar från Vetzoo
.

Royal Canin hundfoder

Vi kommer hjälpa er att hitta det foder ni behöver ha på denna sida. Det kan vara svårt att veta vilket av alla dessa foder som Royal Canin erbjuder man ska ha till sin hund. Vilket foder som just ni behöver ha till er hund beror på vad det är för ras på hunden och vilken ålder hunden har. Man kan välja mellan valpfoder och vuxenfoder, men det finns även seniorfoder och veterinärsfoder i Royal Canin produktutbud.Royal Canin hundfoder

 • Välkänt märke
 • Störst produktutbud
 • Veterinärsfoder
 • Prisvärd
 • Högt näringsinnehåll
  royal canin hundfoder


  Vad är Royal Canin
  Royal Canin är tillverkare av djurfoder som i första hand har hund och kattfoder. De erbjuder både torrfoder och blötfoder till sina kunder. De har även speciella foder för de allra flesta hundraserna vilket kan vara lite speciellt. De erbjuder ett jätte stort sortiment av hundfoder, allt från valpfoder till Seniorfoder. Deras produktkatalog består även av en stor avdelning av veterinärvårdsfoder.

  De erbjuder foder av hög kvalitet med bra råvaror och alla de näringsämnen som din hund behöver få i sig.
  Royal Canin har som sagt ett jättestort urval av foder. Detta kan göra det lite rörigt att veta vilket av alla foder man ska välja till sin hund.
  Oavsett vad ni har för hundras, ålder eller behov er hund har så erbjuder Royal Canin ett foder som passar er bäst  Välj & jämför hundfoder hos Royal Canin
  När man ska välja foder så kan man välja dels på vilken ras man har, men även på hur stor hunden är och även vilken ålder hunden har.  Royal Canin Valpfoder

  Royal Canin har många olika valpfoder


  Vilket valpfoder ska man välja ?
  Royal Canin har valpfoder som är just för varje hundras. De har de allra flesta hundraserna i sitt valofoder sortiment, så det är enkelt att välja ett valpfoder hos Royal Canin. Men de har även valpfoder som passar de allra flesta hundraserna.
  X-Small Puppy upp till 4 kg

  Mini Puppy upp till 10 kg

  Medium Puppy upp till 25 kg

  Maxi Puppy upp till 44 kg

  Giant Puppy från 45 kg   Royal Canin X-Small Puppy

   X-Small puppy är till för alla valpar som i vuxen ålder kommer ha en förväntad vikt på upp till 4 kilo. Ett väldigt populärt val av valpfoder för de minsta hundraserna som exempelvis chihuahua.


   • Protein 31 %
   • Fett 20 %


   Royal Canin X-Small Puppy


   Royal Canin Mini Puppy

   Mini Puppy är till för alla valpar som i vuxen ålder kommer ha en förväntad vikt på upp till 10 kilo. Ett bra foder för de små hundraserna som exempelvis jackrussel. Fodret är väldigt uppskattat av hundarna.


   • Protein 31 %
   • Fett 20 %


   Royal Canin Mini Puppy


   Royal Canin medium puppy

   Medium puppy är till för alla valpar som i vuxen ålder kommer ha en förväntad vikt på 11 kilo upp till 25 kilo. För de vanligast mellan stora hundrasern är detta fantastiska valpfoder.


   • Protein 32 %
   • Fett 20 %


   Royal Canin medium puppy


   Royal Canin Maxi Puppy

   Maxi puppy är till för alla valpar som i vuxen ålder kommer ha en förväntad vikt mellan 26 och 44 kilo. För de stora hundrasern är Maxi Puppy det perfekta valet. Fodret är speceillt anpassat för de störra raserna.


   • Protein 31 %
   • Fett 20 %


   Royal Canin Maxi Puppy


   Royal Canin Giant puppy

   Giant Puppy är för de absoult största hundraserna som vi har. De hundarna som kommer att väga över 45 kilo som vuxna hundar. Ett populärt val av de allra största hundraserna.


   • Protein 32 %
   • Fett 20 %


   Royal Canin Giant puppy


   Royal Canin Vuxenfoder

   Royal Canin har många olika vuxenfoder


   Vilket vuxenfoder ska man välja ?
   Royal Canin har både vanliga vuxen foder för alla hundar och raser. Men de har även speciella rasfoder för de allra flesta hundraserna. Vilket gör det enkelt att välja ett passande hundfoder.
   X-Small Adult upp till 4 kg

   Mini Adult upp till 10 kg

   Medium Adult upp till 25 kg

   Maxi Adult upp till 44 kg

   Giant Adult från 45 kg    Royal Canin X-Small Adult

    X-Small Adult är till för alla vuxna hundar som har en maximal vikt på 4 kilo och är äldre än 10 månader. Ett helfoder för de väldigt små hundraserna. Ett uppskatt helfoder för exempelvis chihuahua.


    • Protein 24 %
    • Fett 18 %


    Royal Canin X-Small Adult


    Royal Canin Mini Adult

    Mini Adult är till för alla vuxna hundar som har en maximal vikt på 10 kilo och är äldre än 10 månader. Ett bra helfoder som passar de småvuxna hundraserna.


    • Protein 27 %
    • Fett 12 %


    Royal Canin Mini Adult


    Royal Canin Medium Adult

    Medium Adult är till för alla vuxna hundar som har en vikt på 11 till 25 kilo. Ett helfoder för vuxna medelstora hundraser. Från 12 månader och fram tillsdess hunden blir 7 år går det bra att fodra med Royal Canin Medium Adult.


    • Protein 25 %
    • Fett 14 %


    Royal Canin Medium Adult


    Royal Canin Maxi Adult

    Maxi Adult är till för alla storvuxna hundraser som väger mella 26 kilo och 44 kilo. Ett bra helfoder som man kan börja fodra med när hunden är 15 månader och fram tills 5 år ålder på hunden.    • Protein 26 %
    • Fett 17 %


    Royal Canin Maxi Adult


    Royal Canin Giant Adult

    Giant Adult ät till för de allra största vuxna hundraserna. Från 45 kilo och uppåt på hundens vikt passar detta helfoder. Hunden bör vara över 18 månader när man börjar med detta hundfoder.


    • Protein 28 %
    • Fett 20 %


    Royal Canin Giant Adult


    Royal Canin rasfoder


    Royal Canin har foder för många olika hundraser. De hundraser som har speciella foder som går att köpa nu är
    Malteser, jack russel, pudel, labrador retriever, rottweiler, beagle, dvärgschnauzer, west highland white terrier, bicon frise, cocker spaniel, dalmatiner, golden retriever, Engelsk setter, grand danois, tax, yorkshireterrier, boxer, cavalier king charles spaniel, chihuahua, engelsk bulldor, fransk bulldog, mops, shih tzu, tysk schäferhund
     Rasfoder

     Rasfoder finns till de allra flesta hundraserna. Innehållet skiljer sig lite mellan de olika hundraserna. Nedan kan ni se exempel på innehållet i labrador retriever rasfodret.

     • Majs, ris, Nöt  & gris
     • Protein 30 %
     • Fett 13 %


     Rasfoder


     Varför ska man välja ett rasfoder?
     Anledning till detta anser Royal Canin är att olika raser har olika näringsbehov. Vilket vi kan hålla med om. Ett bra exempel är skillnaden mellan en labrador och en golden retriever, vilket de allra flesta inte ser som någon stor skillnad på. Men det finns faktisk en hel del skillnader mellan dessa båda underbara raserna. Exempelvis så brukar en labrador vara extra glad i maten och äter därför snabbare och gärna mer mot vad en Golden retrievers kanske gör. En Golden retrievers har även väldigt ofta tyvärr problem med hjärtat vilket då kan vara bra att ha en extra hälsosam kost för just denna hundras.
     Så därför har Royal Canin utvecklat dessa speciella foder för just varje enskild hundras. Så att just din hundras ska få den näringssammansättningen som passar din hund bäst.
     Ras foder hos Royal Canin finns i både torrfoder och i Våtfoder för den som hellre vill ha det.     Royal Canin Veterinärfoder


     Royal Canin har ett väldigt stort utbud av olika veterinärsfoder. Ett veterinärsfoder är bra att fodra med om hunden har ett eller flera problem av någotslag. Det är ofta så att en veterinär brukar kunna rekommendera ett väldigt bra veterinärfoder om man har en hund med kanske en känslig mage.
     Det kan ju även vara så att din hund ha

     r råkat ut för en olycka för att sedan opererat sig och på grund av detta behöver äta ett veterinärsfoder. Det finns även äldre hundar som bara äter veterinärsfoder då det kan vara lite mildare mot magen. Så ofta när en hund blir äldre kan det vara bra för hunden att börja äta ett veterinärsfoder.


     Det finns veterinärsfoder för valpar som har en speciell sammansättning av olika protein som i regel då är lättsmälta för valpen. Det finns även ofta fiskolja i fodret som gör att valpens tarmfunktion blir stabil och säker när valpen växer.
     Royal Canin har veterinärsfoder även för olika storlekar på valpen. Detta så det kan skilja i vad som ska ingå i ett veterinärsfoder för småvalpar och för de större valparna.      Royal Canin hundfoder pris
      De håller ett ganska normalt pris på sina hundfoder de är varken dyrast eller billigast på sina foder.
      Då de även har väldigt många foder att välja mellan så har de även både billigare och lite dyrare foder att välja på.

       

      Royal Canin hundfoder bra?
      Ja royal Canin är ett bra hundfoder, det kanske inte är det mest prisvärdaste men ett helt ok hundfoder, som passar de allra flesta hundarna. De har väldigt många produkter så det bör finnas ett foder som passar de flesta hundarna. En stor fördel Royal Canin har är att de erbjuder ett rasfoder till i stort sett varje hundras. Detta gör att det är väldigt enkelt att välja ett hundfoder.


      Fodra med Royal Canin hundfoder
      Det är väldigt enkelt att fodra med ett hundfoder från Royal Canin. Detta då de har på ett enkelt sätt valt att köpa de olika fodren i olika viktklasser och även rasklasser. Så antingen kan man välja sin hundras och sedan köpa det fodret som just är för den rasen. Annars så väljer man ett foder beroende på vikt på hunden och självklart vart i livet hunden är, då tänker vi på åldern. Så har ni en hundvalp som kommer väga runt 30 kilo som vuxen så är det Royal Canin Maxi Puppy som man ska börja med. När hunden sedan kommit upp lite i ålder så är det Royal Canin Maxi Junior som gäller. När din unga hund tillslut blivit en vuxen hund så går man över till vuxen foder så som Royal Canin Maxi Adult. Som allt på jorden så åldras även hunden och kommer för eller senare även bli en äldre hund. Då är det Royal Canin Maxi Ageing som den äldre hunden ska äta.
      Svårare än så är det förhoppningsvis inte.       Royal Canin hundfoder omdöme 

       Royal Canin har fått blandade reaktioner på nätets omdömes sidor. Av veterinärer så är Royal Canin ett bra hundfoder och det märks då det säljs på de allra flesta veterinärstationer runt om i Sverige. Vi tycker att Royal Canin har sina fördelar med dels ett jätte stort sortiment av hundfoder men även att de säljer rasfoder. Ett foder som är utvecklat för just vissa hundraser. Detta gör det då väldigt enkelt att välja ett hundfoder om man har svårt att bestämma sig.       Om royal Canin


       Royal Canin startade sin verksamhet 1968 i Frankrike av en veterinär vid namn Jean Cathary. Han ville ta fram ett foder som var bäst för hundens egna behov. Så detta nya hundfoder skapades helt utifrån det näringsbehov som alla hundar har.
       Man tillaggar numera Royal Canins hundmat i Royal Canins egna foder fabriker. Man väljer ut råvarorna omsorgsfullt skriver de själva och det får man hoppas det stämmer då det är svårt att hitta någon information om var de får sin ingredienser ifrån. En sak vet vi i alla fall och det är att Royal Canin är ett väldigt populärt hundfodersmärke i Sverige.
       Royal Canin har sitt företags huvudkontor i Frankrike, men har även många andra kontor runt om i världen.