Arion hundfoder
4 star

Arion hundfoder

Arion hundfoder är ett foder som är tillverkat av NUTRECO gruppen, vilket i sig är ett Holländskt företag. Hundfodret är tillverkat av högkvalitet och är uppskattat av många Svenska kunder. Deras hundfoder finns i flera olika smaker så som lamm, lax och kyckling. Näringsinnehållet är bra och priset relativt lågt.

Sidan innehåller annonslänkar från Vetzoo


Arion hundfoder
Arion hundfoder

✅ Prisvärt hundfoder

✅ Holländskt

✅ Finns spannmålsfritt

✅ Glutenfritt

Arion hundfoder


Arion hundfoder bra eller dåligt?

Många frågar om Arion är ett bra hundfoder. Vi tycker att det är ett bra foder för de allra flesta valpar och vuxna hundar. Hundfodret från Arion håller högkvalitet och har ett bra näringsinnehåll. En välbalanserad protein och fetthalt finns i samtliga hundfoder från Arion. Det är ett ganska populärt hundfoder i Sverige som kommer från Holland, så det är ganska nära Sverige, vilket gör att det inte behöver fraktas så långt. Köttet i fodret är från bland annat torkad kyckling, lax eller lamm. Arion Valpfoder

Arion hundfoder puppy är ett prisvärt och uppskattat valpfoder. Man kan välja mellan smakarna kyckling, lax och lamm. Valpfodren har gott om näring och nyttiga fetter så som bland annat fiskoljor. Man väljer valpfoder även utifrån vilken storlek det är på valpen, det finns tre valp grupper att välja mellan.

 • Small breed – Under 10 kilo som vuxen hund
 • Medium breed – Mellan 10 och 25 kilo som vuxen hund
 • Large breed – Mellan 25 och 45 kilo som vuxen hund.


Arion Puppy small breed chicken and rice

Ett valpfoder för de minsta raserna som är tillverkat på bland annat kyckling och ris. Fodret är även berikad med laxolja som har nyttiga fettsyror. Dessa fettsyror i hundfodret från Arion hjälper bland annat hjärnas utveckling och inlärningsförmåga för valpen.  Då fodret är speciellt framtaget för valpar så är det rikligt på både protein och de näringsrika fetterna som valparna behöver för att främja deras tillväxt på ett naturligt sätt.
Detta är ett prisvärt valpfoder för de minsta hundraserna


Innehåll

 • Protein 31%
 • Fett 21%

Arion Puppy medium breed chicken and rice

Valpfoder för normal stora valpar som ska fodras med kyckling och ris. Kyckling i ett valpfoder ger en bra grund för valpens växt och utveckling. Kycklingen innehåller gott om proteiner som valpen behöver för att kunna växa på ett bra sätt. Detta valpfoder innehåller bland annat 52 % torkad kyckling och 31 % ris. Ärtor, potatis och laxolja är lite andra saker som valpfodret innehåller. Ett bra valpfoder för medelstora hundrasen.


Innehåll

 • Protein28 %

 • Fett 18%

Arion Puppy medium breed Salmon  and rice

För valpen som älskar lax så passar detta valpfoder väldigt bra. Det innehåller bland annat 46 % torkad lax och 42 % ris. Lax i valpfoder främjar inte bara valpens tillväxt utan hjälper även till med inlärningsförmågan på hundvalpen. Detta då de väldigt viktiga fiskoljorna finns i laxen. Fettsyran DHA från bland annat laxolja hjälper valpens utveckling och inlärningsförmåga. Men det finns fler fördelar med fisk i fodret. Både päls och huden mår bättre av fiskolja. hundfoder med mycket laxolja hjälper hundens päls och hud att hålla sig frisk och fräsch.

Innehåll

 • Protein 28%
 • Fett 1%

Arion Puppy medium breed Lamb and rice

Ett valpfoder från Arion som är tillverkat av bland annat lamm och ris. Lamm i ett valpfoder är i regel väldigt skonsamt för valpens mage. Detta valpfoder har ett innehåll på 34 % torkad lamm och cirka 30% ris. Det finns gott om både proteiner och fetter i valpfodret som hjälper valpen att växa på ett hälsosamt sätt. Arion tillverkar väldigt prisvärda valpfoder som har ett bra näringsinnehåll och är även uppskattade av många kunder.

Prisvärt valpfoder tillverkat av bland annat lamm


Innehåll

 • Protein 28%
 • Fett 18%

Arion Puppy large breed chicken and rice i ett val

För de större hundraserna så erbjuder Arion bland annat kyckling och ris. Puppy large breed chicken and rice har ett innehåll på cirka 49 % torkad kyckling. Fodret har även gott om både DHA fettsyra och hjälper även till att stärka både ben och leder för valpen. Detta är viktigt under den tiden som valpen växer extra mycket. Valpfodret från Arion stärker även valpens immunsystem så att han håller sig frisk lättare.

Innehåll

 • Protein 26%
 • Fett 14%

Arion Puppy large breed salmon and rice

Med ett protein innehåll på cirka 26 procent och en fetthalt runt 14 % så får de större valparna i sig den näring de behöver för att växa sig både starka och friska. I detta valpfoder så finns det gott om lax, laxen har gott om omega 3 och omega 6 som i sig har flera goda egenskaper. Omega 3 och 6 stärker bland annat både huden och pälsen på valpen. Laxen är även ganska skonsam för valpens mage och tarm system.

Innehåll

 • Protein 26%
 • Fett 14%


Arion vuxenfoder

Arion adult är ett väldigt prisvärt helfoder som finns i flera olika smaker och storlekar. Välj mellan kyckling, lamm eller lax i hundfodret från Arion. Ni får även välja vilken storlek ni har på hunden. Det finns 4 olika adult hundfoder grupper att välja mellan. Att det finns olika grupper beror främst på att fodret ska passa just din hunds behov allra bäst.

 • Adult small breed – Upp till 10 kilo
 • Adult medium breed – 10- 25 kilo
 • Adult large breed – 25 – 45 kilo
 • Adult Giant breed – över 45 kilo


Arion adult small breed chicken and rice

Detta är ett hundfoder för de mindre raserna av vuxna hundar. Det är tillverkat av bland annat torkad kyckling och ris. Fodret är välbalanserat och har en proteinhalt på 28 %. Det är även rikt på animaliskt protein av en hög kvalitet. Som sagt så är detta helfoder främst till för de mindre hundraserna med vikt på upp till 10 kilo.


Innehåll

 • Protein 28%
 • Fett 18%


Arion adult small breed Lamb and rice

Med smak av lamm och ris är detta hundfoder för vuxna hundar. Det är främst till för de små hundraserna med en maximal vikt på upp till 10 kilo. Lamm är relativit skonsamt för hundens mage och har många bra egenskaper. Foderbitarna är speciellt framtagna för behovet av en vuxen hund, som är av den mindre hundrasen.


Innehåll

 • Protein 28%
 • Fett 18%


Arion adult small breed Salmon and rice

Ett vuxenfoder för små hundraser som är tillverkat av bland annat lax. Att göra ett hundfoder av lax har många fördelar och goda egenskaper. Några av fördelarna är att både huden och pälsen mår bra av de omega 3 och 6 fettsyrorna som finns i laxoljan. Lax är även lättsmält vilket främjar en optimal tarmflora för hunden.


Innehåll

 • Protein 28%
 • Fett 18%


Arion adult medium breed chicken and rice

För de medel stora hundraserna har Arion ett hundfoder som främst är till för de som vill ha ett hundfoder som är tillverkat av bland annat kyckling. Kyckling i sig har flera goda egenskaper som bland annat ett högt proteinvärde.  Detta hundfoder är tillverkat av bland annat 50 % av torkad kyckling och 35 procent ris.


Innehåll

 • Protein 26%
 • Fett 16%


Arion adult medium breed Lamb and rice

Arion adult medium breed Lamb and rice är som det låter ett hundfoder främst tillverkar av lamm och ris. Lamm är ofta med i de hundfoder som hjälper till för hundar som har problem med magen. Detta då lamm är relativt skonsamt för de flesta hundarnas magar. Man vill ju att hunden ska ha en så bra matsmältning som det bara går. Detta hundfoder är tillverkat av bland annat 35 % torkad lamm.


Innehåll

 • Protein 26%
 • Fett 16%


Arion adult medium breed Salmon and rice

För dig som vill fodra din vuxna hund med bland annat lax så passar detta hundfoder väldigt bra. Det är tillverkat av cirka 39 % torkad lax och 37 % ris. När hundfodret är rikt på lax som detta foder är så hjälper hundfodret till att skapa en balans för en optimal hud och päls på hunden. Lax har gott om omega 3 och omega 6 fettsyror. Fodret har även gott om antioxidanter.


Innehåll

 • Protein 26%
 • Fett 16%


Adult large breed chicken and rice

Ett bra vuxenfoder för de större hundraserna från Arion. Just detta hundfoder är tillverkat av bland annat kyckling och ris. Proteinhalten är hög, precis som även näringsinnehållet är i fodret. Adult large breed chicken and rice är ett uppskattat hundfoder som hundarna tycker mycket om.


Innehåll

Protein 25 %

Fett 12 %


Adult large breed Salmon and rice

Detta hundfoder är främst baserat på lax och ris. Laxen i sig innehåller många nyttiga saker så som exempelvis både omega 3 och omega 6 fettsyror som bland annat hjälper till att hålla både huden och pälsen fin och frisk. Just fisk överlag brukar lukta lite mer än vad exempelvis ett foder gjort på kyckling gör. Detta brukar då vara uppskattat även av de lite kräsnare hundarna då det kan smaka lite mer.


Innehåll

Protein 25 %

Fett 12 %


Adult large breed Lamb and rice

Lamm och ris är ett bra recept på hundfoder. Hundfoder som bland annat är baserat på lamm brukar i regel vara ganska lättsmält och kan därför vara extra bra för känsliga hundmagar. Lamm är heller inte lika fett som vissa andra råvaror kan vara. Detta hundfoder är både prisvärt och uppskattat av både hundarna och ägarna.


Innehåll

 • Protein 25 %
 • Fett 12 %


Adult giant breed chicken and rice

För de allra största hundraserna finns ett hundfoder som är baserat på bland annat kyckling och ris. Detta hundfoder är framtaget för att passa de hundar som väger över 45 kilo. På stora hundraser är det extra viktigt att de får i sig näring och vitaminer som även stärker både skelett och leder, då dessa delar ofta kan bli extra belastade på de större hundraserna.


Innehåll

 • Protein 25 %
 • Fett 13%


Arion seniorfoder

Senior hundfoder från Arion är berikad med både taurin och L- carnitrin som är ett bra sstöd för hjärtat hos de äldre hundarna. Det är även viktigt att en äldre senior hund har en stabil och optimal vikt. Därför är hundfodret optimerat för att enklare kunna behålla en hälsosammare vikt.


Senior Small breed Chicken and rice

Detta senior foder från Arion är tillverkat av bland annat kyckling och ris. Det har en väldigt låg fetthalt på 11 % vilket är bra för äldre hundar. Proteinhalten är dock fortfarande hög på 26% så att hunden kan hålla sig frisk och smidig. Arion senior foder är tillverkat för att de äldre hundarna ska kunna hålla tillbaka både ledinflammation och förbättra sin rörlighet.


Innehåll

 • Protein 26 %
 • Fett 11 %


Senior Medium breed Chicken and rice

För de medelstora hundraserna finns detta väldigt bra seniorfoder från Arion. Det är främst tillverkat av både kyckling och ris, men innehåller även gott on nyttiga vitaminer och näringsämnen som är extra viktigt för den äldre hunden att få i sig. Detta så att hunden kan hålla sig både rörligare och friskare längre.

Ett prisvärt seniorfoder


Innehåll

 • Protein 21 %
 • Fett 9 %


Arion spannmålsfritt

Då många hundar kan vara eller bli allergiska mot just spannmål så finns det som tur är spannmålsfria hundfoder. Arion erbjuder sina kunder 2 olika spannmålsfria hundfoder, där man kan välja mellan kyckling och potatis eller lax och potatis. Istället för spannmål i fodret så har man istället tillverkat hundfodret på potatis och ärtor som är allergivänliga.Chicken and potato

Ett spannmålsfritt hundfoder från Arion som är tillverkat främst av potatis och torkat kycklingkött. Just detta foder har en bra proteinhalt på 25% för att säkerställa att hunden får i sig sitt dagliga behov av proteiner. Det finns även gott om Omega 3 och Omega 6 fettsyror som hjälper till att stärka bland annat pälsen på hunden.

Ett prisvärt spannmålsfritt hundfoder av kyckling

 

Innehåll

 • Protein 25 %
 • Fett 15 %


Salmon and potato

Det andra spannmålsfria hundfodret som Arion erbjuder sina kunder är tillverkat av Lax och potatis. Just laxen är rik på Omega 3 och omega 6 fettsyror. Det finns även gott om vitaminer och andra näringsämnen i hundfodret. Att det är helt kornfritt gör fodret väldigt allergivänlig, då många hundar tyvärr kan ha eller bli allergiska mot just spannmål.

Ett prisvärt spannmålsfritt hundfoder av lax


Innehåll

 • Protein 26 %
 • Fett 16 %


Fler hundfoder från Arion

Arion har även flera special foder som kan användas om din hund har speciella behov som övervikt eller undervikt. De har även hundfoder för allergi och för steriliserade hundar.

 • Active
 • Weight controll
 • Digestive Sensibility
 • Hypoallergenic
 • Joint and Mobility
 • SterilizedArion hundfoder recensionArion hundfoder test 

Arions hundfoder tillverkas av nederländska gruppen Nutreco som håller hög kvalitet. Deras tester visar på ett foder med högt näringsinnehåll och gott om vitaminer. Mycket av råvarorna som de använder i sin produktion av hundfoder föder de upp själva. Det kan vara exempelvis egen kyckling, lax och lamm.Arion hundfoder pris

Cirka pris

 • 3 kg 199 kr 
 • 12 kkg 529 kr 


Arion hundfoder återförsäljare

Köpa billigaste Arion hundfoder gör man genom Vetzoo. De håller i regel de lägsta priserna på just Arion hundfoder. Det händer även att de har rabatter på fodret, vilket gör det ännu mera prisvärt.

Arion hundfoder omdöme

Arion har fått väldigt goda kundomdömen och ett snittbetyg på 4.5 av 5 möjliga poäng. Deras kunder är återkommande, vilket innebär att när man börjat fodra med Arion så byter man gärna inte hundfoder.


Frågor och svar


Frågor & Svar


Är Arion hundfoder spannmålsfritt?

De flesta hundfoder från Arion är tillverkat av bland annat ris och är inte spannmålsfria. Däremot så har de två spannmålsfria hundfoder som man kan köpa. Chicken and potato eller Salmon and potato.