Bästa hundfoder för känslig mage

Här hittar ni det bästa fodret för hund med känslig mage1. Royal Canin Digestive Care

Ett väldigt bra helfoder för hundar med känslig mage.


Fågelprotein

Protein 25 %

Finns för alla hundar

acana adult dog
5 star

2. Labb Sensitiv

Detta foder passar vuxna hundar som har känslig hud eller en mage i obalans. Labb Sensitiv har högt innehåll av hydrolaserat animaliskt protein från kyckling och är fritt från vete. Detta gör att maten har ett lågt innehåll av potentiella allergener och ämnen som kan orsaka foderintolerans eller allergier hos hunden.

 

✅ Råprotein 25% 

✅ Råfett 18% 


Labb Sensitiv

3. Granngården Sensitive

Passar de allra flesta hundar som kan ha problem med magen och matsmältningen. Sensitive är speciellt till för de hundar som kan ha problem med matsmältningen. Innehåller bland annat lamm som är skonsamt för hundarnas magar.


Protein 22 %

Fetthalt 14%


Granngården Sensitive

4. Doggy Professional Skonsam

Ett väldigt skonsamt hundfoder från Doggy som passar de allra flesta hundarna som har problem med känslig mage. Fodret är tillverkat av Lamm & Ris vilket gör fodret med skonsamt för magen. Det innehåller ingen kyckling som ibland kan vara ett problem hos vissa hundar.


Protein 21 %
Fett 11 %Doggy Professional Skonsam

5. Purina Sensitive Digestion - OptiDigest

Purina har väldigt skonsamma hundfoder som denna Sensitive Digersition som är tillverkat av bland annat lamm. Med noggrant utvalda näringsämnen har Purina tagit fram ett foder som passar bra till många hundar som har problem med känslig mage. Detta hundfoder för känslig mage finns för alla storlekar och raser av hundar.


Protein 26 %
Fett 16 %


5 star
Purina Sensitive Digestion - OptiDigest

Tuggtillskott

Det finns även bra tillskott som kan hjälpa till vid magproblem


6. Tillskott Digestive Support

Inte ett hundfoder men ett väldigt bra hjälpmedel för hundar med problem med matsmältningen. Det är tillverkat av sju olika goda bakterier som hjälper till att främja en friskare magflora och matsmältning


För en balanserad mage & tarm

Tillverkad på naturliga ingredienser

För alla hundar

✅ Med smak av bacon & kyckling


Digestive Support
hundfoder känslig mage

Hundfoder känslig mage
Har din hund en känslig mage så bör ni alltid rådfråga en veterinär om vilket foder som skulle passa just er hund bäst.

Vi har samlat de bästa fodren för problem med känslig mage hos våra hundar. Sidan innehåller annonslänkar från Granngården,vetzoo, Firstvet och DogmanKänslig mage hund


Precis som med alla människor och andra djur så kan även en hund ha en känslig mage. Först och främst kan vi bara berätta att det är väldigt sällan som detta beror på någon livshotande sjukdom eller något annat allvarligt. Utan det är i regel bara hunden som kan ha svårt för att smälta sin mat.

Detta kan bero på många olika saker då en hund i regel har ett väldigt bra magtarmsystem. Hundarnas magtarmsystem är väldigt tåligt och mångsidigt, detta är kanske inte så konstigt då de äter och tuggar i sig allt möjligt även på de vanliga promenaderna man tar med hunden. Det händer dock då och då att en hund får problem med magen, det kan vara att hunden har ätit en alldeles för stor mängd hundfoder, ätit något annat olämpligt på promenaden, en infektion eller även stress kan leda till att hunden får problem med matsmältningen. På senare år har även hundar som blivit allergiska mot vissa födoämnen ökat en hel del. Så ni ser att det kan vara väldigt många olika anledningar till att just din hund har en känslig mage just nu.


Har er hund problem med detta så är det första steget man bör ta är att kontakta en veterinär för rådgivning om den känsliga magen på hunden. Detta är främst för att se så att det inte är något annat problem bakom magproblemet för hunden.Veterinärsfoder mage


Det finns speciella veterinärsfoder som är till för just känsliga magar. Detta kan vara bra att använda till hunden om den har problem med just detta.
Bra att veta
Många butiker som säljer veterinärsfoder erbjuder även kostnadsfri rådgivning av kunnig personal om detta. Så prata med dom innan ni beställer, det går ofta bra genom en chat eller ett telefonsamtal.


Köp ett hundfoder som är skonsamt för hundens mage
Det finns väldigt mycket bra hundfoder som är skonsamt för just magen på marknaden idag. Men det kan ändå vara svårt att veta vilket av alla dessa foder man ska välja till sin hund som har magproblem. Bäst av allt är att alltid rådfråga veterinärer eller andra som verkligen är insatta i ämnet. Det finns även vissa butiker som säljer foder som har bra koll på sina produkter.

Veterinärsfoder mage
Det finns speciella veterinärsfoder som är till för just känsliga magar. Detta kan vara bra att använda till hunden om den har problem med just detta.
Bra att veta
Många butiker som säljer veterinärsfoder erbjuder även kostnadsfri rådgivning av kunnig personal om detta. Så prata med dom innan ni beställer, det går ofta bra genom en chat eller ett telefonsamtal.


Om känslig mage  Hur löser man problemet med en känslig mage på hunden
  Ofta så är det bästa att byta fodret och se upp med vad hunden äter. Det kan vara så att ni även ger ett hundgodis som kan vara problemet. Så först och främst bör man sluta med godiset, blir det inte bättre då så kan man prova att byta foder.

  Vänja hunden med ett nytt foder
  Det är viktigt att vänja hunden sakta men säkert med ett nytt foder. Man bör alltså inte direkt bara byta ut fodret.
  Börja med att lägga till lite av det nya fodret, sedan nästa måltid så kanske ni lägger till lite mer och efter ca 7- 10 dagar så bör ni ha kommit upp så att det är bara det nya fodret som ges.
  Är ni osäkra så kontakta alltid en veterinär.


  Symptom på känslig mage på en hund
  Oftast är tecknen på ett magbesvär på en hund ganska så tydliga.
  Lös avföring är det absolut vanligaste symptomet som uppstår när en hund har problem med magen. Det finns givetvist olika varianter på lösavföring det kan vara en flytande, mjuk ellerslemmig avföring som hunden har. Anledningen till att det uppstår en lös avföring är att magtarmsystemet vill snabbt få igenom detta problem.
  Det kan faktiskt även bli så att hunden faktiskt även kräks om den är dålig i magen. Det kan vara att något i magen stannar i tarmen och hunden blir delvis förstoppad eller att avföring blir så hård att det blir svårt att få ut den.


  Hur du vet om din hund lider av känslig mage

  Det finns tre vanliga symptom som brukar uppstå vid känslig mage hos en hund


  • Lös avföring
  • Fisar & gaser (flatulens)
  • Kräkningar


  Det är relativt vanligt att hunden har ett eller flera av dessa symptom om han har en känslig mage. Man bör vara extra vaksam om hunden har Diarre och kräkningar, då bör man kontakta en veterinär, för det finns en del allvarliga sjukdomar som kan ha samma symptom.

  Men en tillfällig period av just kräkningar eller diarre som kan uppstå på grund av förstoppning eller annat är i regel inget att oroa sig för. Håller det däremot i sig under flera dagar eller att avföring blir väldigt slemmig, eller blodig så är det dags att åka till en veterinär.
  Bra att veta
  Ofta kan det till en början räcka med ett samtal till veterinären för att få bra rådgivning om hur man ska gå vidare med problemet känslig mage på hunden.  Vänja hunden med ett nytt foder
  Det är viktigt att vänja hunden sakta men säkert med ett nytt foder. Man bör alltså inte direkt bara byta ut fodret.
  Börja med att lägga till lite av det nya fodret, sedan nästa måltid så kanske ni lägger till lite mer och efter ca 7- 10 dagar så bör ni ha kommit upp så att det är bara det nya fodret som ges.
  Är ni osäkra så kontakta alltid en veterinär.