Våra bästa torrfoder för hund


Här är några av de bästa torrfodrenEssentials

✅ Toprankat hundfoder

✅ Naturliga färska måltider för hunden

✅ För dig som kräver det bästa fodret för hunden 

✅ Inte nöjd garanti 100 % tillbaka


Essentials erbjuder högkvalitets hundfoder med inte bara hög kötthalt utan även väldigt prisvärda produkter

5 star
Essentials


Orijen

Väldigt prisvärd

Bra innehåll

Hög kötthalt

Prisbelönat

Orijen har tidigare fått utmärkelse för sina väldigt bra hundfoder. Deras hundfoder är känt för den höga kötthalten

5 star


Acana

Alltid hög kötthalt

Lokala råvaror

Färska produkter

Acana är även det ett väldigt bra hundfoder som har en hög kötthalt och mycket fina råvaror. 

5 star


Purina

Näringsrikt

Prisvärt

Erbjuder både torr & Våtfoder

Passar alla hundar

Purina har ett flertalet bra hundfoder i sitt sortiment som man absolut borde prova på.

4 star

Torrfoder
Torrfodret är det foder som används mest som hundmat till hundarna. Det är ofta uppskattat av de flesta hundarna stora som små. Även för valpar och för de vuxna hundarna så brukar torrfoder sluka ner ganska lätt.
När man som människa tänker på hundmat så är det torrfoder som de allra flesta tänker på. Det är även väldigt enkelt och smidigt att mata hunden med just torrfoder, så det kan även vara en av anledningarna till att det är så populärt. Sidan innehåller annonslänkar från Dogman,essentialsfoods, vetzoo och Granngården


Tänk på dessa 3 saker innan ni köper ett torrfoder


Alla hundar är olika
Precis som med människor är alla hundar även de olika. Vissa tycker helt enkelt inte om alla foder och en del kan tillochmed må dåligt av vissa foder. Detta är väldigt viktigt att ha koll på sin hund vad den helst vill ha. En hund som mår bra är en glad hund.

Lyssna på hundens behov
Även med behov så är det samma sak med hundar, de har olika behov. En del hundar behöver mycket mat medan andra behöver mindre foder. Vissa hundar har känsliga magar och andra kan äta i stort sett vad som helst utan att få några problem.


Även hunden har krav
Det vet de flesta hundägare att även vissa hundar har krav på sin mat. Bara för att ni valt ett hundfoder så kanske inte din hund tycker om att äta detta. Vissa hundar är mer kräsna än andra och kan i stort sett matvägra om de ogillar fodret. Precis som med oss människor så vill man ju gärna tycka att maten smakar gott, så de e klart det är samma med hundarna.Jämför torrfoder

Har ni bestämt er för ett fodra med just torrfoder så är det oftast fördelaktigt att man gör en grundlig jämförelse av de foder som marknaden har att erbjuda. Detta inte enbart för att hitta var man kan köpa det billigaste torrfodret utan även så att man verkligen köper det torrfoder som är bäst för just din hund.   Essentials

  ✅ Toprankat hundfoder

  ✅ Naturliga färska måltider för hunden

  ✅ För dig som kräver det bästa fodret för hunden 

  ✅ Inte nöjd garanti 100 % tillbaka 


  Essentials erbjuder högkvalitets hundfoder med inte bara hög kötthalt utan även väldigt prisvärda produkter

  5 star
  Essentials


  Orijen

  Väldigt prisvärd

  Bra innehåll

  Hög kötthalt

  Prisbelönat

  Orijen har tidigare fått utmärkelse för sina väldigt bra hundfoder. Deras hundfoder är känt för den höga kötthalten

  5 star


  Harmony

  ✅ Helt utan spannmål

  ✅ Balanserat helfoder

  ✅ Bra näringsinnehåll

  ✅ Ett prisvärt hundfoder

  Dogman Harmony


  Purina

  Näringsrikt

  Prisvärt

  Erbjuder både torr & Våtfoder

  Passar alla hundar

  Purina har ett flertalet bra hundfoder i sitt sortiment som man absolut borde prova på.

  4 star


  Doggy hundfoder

  ✅  Svensk tillverkat

  ✅  Lågt pris

  ✅  Bra kvalitet

  Doggy hundfoder


  Varför torrfoder   Vad är ett torrfoder?
   Ett torrfoder är olika råvaror som har malts och bakats till näringsrika torra bitar. Vanligtvist är de runda eller avlånga bitar. Torrfodret är även uppdelat valpfoder, vuxenfoder och seniorfoder. Det finns även allergivänligt torrfoder.
   Torrfodret säljs i regel i stora säckar på runt 8 kilo, vikten kan dock variera beroende på vilket märke ni väljer. Men med tanke på att man oftast köper en stor säck så blir det i regel väldigt ekonomiskt.


   Torrfoder ett helfoder?
   Oftast är ett torrfoder ett helfoder. Ett helfoder är ett foder som innehåller allt det som din hund verkligen behöver för att må bra. Ett helfoder ska innehålla tillräckligt med proteiner, fetter, vitaminer och mineraler. En hund som äter ett helfoder behöver med andra ord inga andra tillsatser av näring. Det finns både bra helfoder och de helfoder som vi kan tycka är lite sämre än andra. De helfoder som vi har valt att visa på denna sida är bara bra helfoder.
   Helfoder finns även som våtfoder och färskfoder.   När ska man använda torrfoder
   Man kan använda torrfodret till att alla måltider om man vill och om hunden mår bra av detta. Det gäller dock att fodret är så pass bra att hunden får i sig alla näringsämnen som hunden behöver.
   Men det finns gott om väldigt bra hundfoder. Tänk på att man även kan blöta torrfodret lite, detta kan vara extra bra för valpar, då det är lättare att äta då.


   Vad kostar ett torrfoder
   Runt 800 kronor för en 12 kilos säck får man ett kvalitetsfoder för. Men detta skiljer sig ju ganska mycket, beroende på kvalitet så klart. Men gå inte och jämför priser och ta det som är det billigaste, det blir sällan bra för hundens mående. Ett billigt foder är oftast utspätt med mycket spannmål som gör att det blir mycket utav kolhydrater istället för det som är de viktiga som proteiner osv. En hund ska precis som vilken annan familjemedlem man än har, få samma chans till både god och nyttig mat. Så vill du inte leta själv efter ett bra torrfoder, så kan ni läsa om de torrfoder vi har valt att ta upp på denna sida. De torrfodren är både bäst i test och de mest prisvärda torrfodren.
   Varför ska man använda torrfoder
   Det är i regel väldigt ekonomiskt att ge torrfoder till sin hund, då det i regel är billigare än andra foder. Det finns även väldigt bra torrfoder som hunden kommer må bra av att äta. Man ska dock inte köpa det billigaste fodret man hittar då de sällan innehåller det som hunden behöver.
   Det är även väldigt enkelt att ge hunden maten då det är torrt och inte är kladdigt vilket är en fördel om man kanske är på resande fot eller något liknande. Då är det fördelaktigt att enkelt kunna ha lite hundfoder i jackfickan utan att man kladdar ner alla kläderna.

   Några fördelar med ett torrfoder

   • Prisvärt
   • Enkelat att fodra med
   • Uppskattat av hundarna   Hur förvarar man torrfoder
   Ett torrfoder ska förvaras torrt och gärna mörkt. Det gör att torrfodret håller länge och är på grund av det väldigt enkelt att förvara. Att det har ett långt bäst före datum gör att torrfodret är populärt. Väldigt smidigt att ha med när man ska iväg på semester. Det tar heller ingen plats i kylskåpet som blötfoder gör.

   Det är med andra ord väldigt enkelt att förvara ett torrfoder hemma.   Håll rent vid matplatsen
   Vi själva vill ju inte äta vid en smutsig matplats, håll även rent och fräscht vid hundens matplats, tänk på att hundar har jätte mycket bättre luktsinne än oss. De vill även ha det rent och fräscht vid sin matplats. 

   Ett torrfoder gör det faktiskt enklare att hålla rent vid hundens matplats.   Kvalitetsfoder

   Man ska endast köpa riktigt bra kvalitetsfoder när man handlar torrfoder. Det kan dock vara svårt att som vanlig person veta vad som är bra eller inte. Men det ska vi hjälpa er med här, då vi endast listar de torrfoder som vi anser håller rätt kvalitet och som vi själva skulle kunna fodra våra egna hundar med.   Hur du vet om torrfodret har hög kvalitet
   Det finns en del saker man kan tänka på eller läsa på lite extra om ifall man vill veta om torrfodret verkligen har en hög kvalitet. Läs innehållsförteckningen noggrant, det ska innehålla alla de näringsämnen som din hund behöver. Det ska även ha ett stort innehåll av kött i fodret. Detta brukar i regel vara ganska lätt att se, då de flesta kvalitetsfoder skriver ut exakt hur stor del kött som det innehåller i fodret. Ett riktigt bra torrfoder ska ligga på 60 -85 % kötthalt. Kötthalten ska även vara ifrån bra och fräscha råvaror, precis som vi människor vill äta. Det ska alltså inte vara några gifter eller konserveringstillsatser. Socker är även det en sak som inte hör hemma i ett torrfoder. Man vill att torrfodret ska ha rätt mängd fett. Fettmängden beror på främst vilken ålder din hund har. Är det en hundvalp så kommer den att behöva mer fett mot vad en äldre hund behöver.
   Så läs innehållet och kolla efter kötthalt, fetthalt och näringsämnen.


   Bra att veta : Ett kvalitetsfoder kostar i regel mer än sämre foder. Då det helt enkelt innehåller dyrare produkter. Men det finns även de torrfoder som helt enkelt bara är dyra utan kvalitetsprodukter i.   Välja torrfoder 

   Det kan vara svårt att välja ut ett speciellt torrfoder när det finns så många att välja på.

   Det är även mycket man kan tänka på när man ska välja ett torrfoder. Det ska gärna vara ett prisvärt foder som samtidigt håller hög kvalitet och som tillverkar torrfodret av rätt råvaror.
   Råvarorna i ett torrfoder vill man ju ska komma ifrån ett säkert ställe och inte från dåliga förhållanden.
   Så tänk gärna på detta


   Råvaror

   Det ska bara vara kvalitetsråvaror


   Innehåll

   Innehållet ska vara kvalitet och inte några tillsatser

    

   Pris

   Det ska gärna vara ett prisvärt torrfoder, samtidigt som det är kvalitet på produkterna


   Tillverkning
   Var tillverkar man fodret, man vill ju att råvarorna man köper ska vara lokalt införskaffade oavsett var fodret sedan tillverkas. Bäst av allt är ju självklart ett Svenskt foder som är tillverkat av Svenska lokala råvaror.


   Om torrfoder
   Efter att ni har läst vår sida om torrfoder så hoppas vi att ni har hittat det bästa torrfodret för din hund. Om ni inte har hittat torrfodret ni letar efter så har ni kanske förstått vad som är viktigt med ett torrfoder. Att man ska läsa innehållsförteckningen ordentligt så att man kan bilda sig en uppfattning på om hur bra torrfodret verkligen är. Vilket torrfoder ni väljer till er hund är ju helt upp till er. De fodren vi listar på denna sida är torrfoder som vi själva har eller kan tänka oss fodra våra egna hundar med.


   Frågor och svar


   Frågor & Svar   Vad innehåller ett torrfoder
   Ett torrfoder som är ett helfoder innehåller alla de näringsämnen som din hund behöver. Det är protein, fett, kolhydrater, mineraler och vitaminer. Det som skiljer de olika torrfodren är i regel proteinkällan och var kolhydraterna kommer ifrån. Man vill helst ha ett torrfoder med mycket kött och mindre kolhydrater. Normalt för en hund i det vilda är att den äter väldigt lite, runt 5 % kolhydrater.


   Ska man blötlägga ett torrfoder?
   Man behöver inte blötlägga ett torrfoder, utan det är snarare bra om hunden får använda sina tänder extra mycket. Tänderna behöver tugga för att hålla sig friska i längden. Men det finns tillfällen då det är bra att blötlägga torrfodret. Det kan vara när det är en hundvalp som ska äta torrfoder. Då det är lite enklare för dom att äta hundmaten då. Det är även bra för en hund som behöver få i sig lite extra med vätska samt om ni har en kräsen hund. En kräsen hund äter oftast maten mer aptitligt om den har blötlagts. Även hundar som har ont i tänderna äter hellre om maten har blivit blötlagd.


   Hur mycket torrfoder ska en hund äta
   Detta beror på hur stor din hund är. Men 3-4 deciliter för en mellan hund är ganska normalt och att den åtminstone ska äta. Detta står på foderförpackningen hur mycket din hund ska äta beroende på vilken vikt den har och vilken ålder det är på hunden. Tänk dock på att en aktiv hund kan behöva lite extra med energi. Med en aktiv hund menar vi en arbetshund eller en hund som tränar mycket som exempelvis vid agilityträning.


   Kan en valp äta torrfoder?
   Ja en valp kan absolut äta torrfoder. Det finns flera olika torrfoder som just är till för valpar. Vilket torrfoder din valp ska äta beror på vilken storlek ni har på hundrasen. Detta är vad som brukar skilja de olika valpfodren. Det brukar finnas ett torrfoder för småraser, mellan stora raser och ett för storvuxna hundraser. Ni kan Läsa mer om Valpfoder här