Purina hundfoder
4 star

Purina
Purina ProPlan är det senaste hundfodret av Purinas djurforskningsprodukter. Purina har faktiskt sedan 1927 erbjudit kompletta hundfoder. Så Purina är inget nytt fodermärke utan varit med väldigt lång tid. Deras produkter Purina Pro Plan ska vi gå igenom på denna sida. Vi måste ju veta om Purina Pro Plan håller måttet bland dagens andra fodermärken. Sidan innehållar annonslänkar från Vetzoo

Purina hundfoder

På denna sida kan ni läsa om produkterna som ingår i Purina ProPlan och vad man bör tänka på om man ska köpa ett hundfoder från Purina.Purina

Näringsrikt

Prisvärt

Erbjuder både torr & Våtfoder

Passar alla hundar

Purina hundmat


Vad är Purina Pro Plan
Purina Pro Plan är ett hundfoder som är utvecklat av Purina för att sätta hundens behov i första hand. De har hundfoder för valpar, vuxna och äldre hundar. De har även gott om hudfoder för hundar med speciella behov. På denna sida kan ni läsa om de vanligaste hundfodren som ingår I Purina Pro Plan.

Enkelt att välja Purina Pro Plan hundfoder
Det är enkelt att veta vilket hundfoder man ska ha om man väljer att fodra med Purina Pro Plan. De har delat upp sina foder i hundstorlekar. Small, medium eller large kan man välja på. Har ni en mindre hundras som just nu är valp så är det Purina Pro Plan Small & Mini Puppy ni ska välja. När den valpen i senare skede i livet blir en vuxen hund så fortsätter man bara med Pro Plan produkterna och övergår till Adult fodren istället. Precis likadant är det sedan när hunden börjar bli gammal. Då får man helt enkelt gå över till Medium med OptiAge. På detta sätt så får hunden i varje del av livet den näring som hunden behöver just då. Allt för att hunden ska få ett så långt och friskt liv som möjligt.


Purina valpfoder


  Purina valp
  För valpar erbjuder Purina ett komplett torrfoder som är optimerat för just de yngre hundarna. Med Pro Plan Optistart så får din valp alla de näringsämnen som din valp behöver ha i sina unga dagar. Det innehåller bland annat råmjölk som ger din valp en stabil övergång till den fast födan som ett torrfoder.
  Allt för att din valp ska kunna få en hälsosam och bra start i livet.

  Purina Pro Plan Small & Mini Puppy med Optistart
  Purina Pro Plan Medium Puppy med Optistart
  Purina Pro Plan Large Robust Puppy med Optistart
  Purina Pro Plan Large athletic Puppy med Optistart


  Purina Pro Plan Small & Mini Puppy med Optistart


  Ett valpfoder för både de små och även för de allra minsta raserna
  Innehåller bland annat 20 % kyckling med ett näringsinnehåll på Protein 32% fett 21%

  Purina Pro Plan Medium Puppy med Optistart


  Ett väldigt komplett torrfoder för medelstora hundraser som är väldigt rikt på kyckling. Fodret innehåller allt som din valp behöver för att utvecklas på ett hälsosamt sätt. Man kan även fodra både dräktiga eller digivande tikar med detta valpfoder från Purina.
  Protein 30 %
  Fett 19 %

  Purina Pro Plan Large Robust Puppy med Optistart


  Ett bra torrfoder för stora hundraser som hjälper valpen att växa hälsosamt. Innehåller bland annat råmjölk som är ett näringsämne som hjälper valpens immunförsvar. Fodret innehåller även kyckling som är både nyttigt och lättsmält. Gott om protein i valpfodret och en lägre fetthalt precis som stora valpar ska ha det.
  Protein 29 %
  Fett 15 %

  Purina Pro Plan Large Athletic Puppy med Optistart


  Detta valpfoder är perfekt för de stora atletiska hundraserna. Fodret innehåller allt som din valp behöver och innehåller bland annat kyckling som är bra för hundvalpar. Innehåller Råmjölk för att stärka immunförsvaret hos valpen.
  Protein 32 %
  Fett 18 %


  Purina vuxenfoder   Purina vuxen
   Deras foder är baserat på en hel del spannmål som både ris och vete. Just spannmål behöver inte vara några problem så länge som din hund inte är allergisk. Köttet som purina mestadels består av är kyckling vilket är en bra köttprodukt för hundar. Detta då kyckling har gott om proteiner i sig.


   Purina Pro Plan Small & Mini Adult med Optibalance
   Purina Pro Plan Medium Adult med Optibalance
   Purina Pro Plan Large Robust Adult med Optibalance
   Purina Pro Plan Large athletic Adult med Optibalance

   Purina Pro Plan Small & Mini Adult med Optibalance


   Detta vuxenfoder är till för de små och de allra minsta hundraserna. Med Optibalance kan ni vara säkra på att er hund får de näringsämnen som hunden verkligen behöver. Fodret är tillverkat av bland annat kyckling 20 % och ris 7 %. Fodret har gott om protein på hela 28 % och en fetthalt på 17 %. Allt för att det ska passa de små hundarna allra bäst.

   Purina Pro Plan Medium Adult med Optibalance


   Medium Adult är för de allra flesta medelstora hundarna. Optibalance för att hunden ska få alla livsviktiga näringsämnen med smak av kyckling. Kycklingen innehåller gott om proteiner som i detta foder är på 26 % med en fetthalt på 16 %. Fodret är väldigt uppskattat då det innehåller gott om nyttiga näringsämnen och samtidigt är väldigt lättsmält för hundens mage och tarmsystem. Omega 3 för ett friskt tandkött.

   Purina Pro Plan Large Robust Adult med Optibalance


   Ett väldigt komplett torrfoder som är rikt på kyckling. Fodret passar storvuxna robusta hundraser då hundmaten är speciellt framtagen för de större hundarna. Innehåller bland annat kyckling, vete, majs och ris. Protein halten är på 27 % och den viktiga fetthalten är på 12 % vilket är passande för det stora raserna. Förutom all den viktiga näring som Large Robust innehåller så är även torrfodret sammansatt för att hålla hundens leder och tänder i bästa form.

   Purina Pro Plan Large Athletic Adult med Optibalance


   Large Athletic är som det låter för de stora atletiska vuxna hundraserna. Det är ett torrfoder som innehåller allt som de riktigt atletiska hundarna behöver för att utvecklas och må bra på rätt sätt. Ett foder som har allt för att främja hundens liv. Athletic har extra mycket protein 28 % och fett 18 % för att kunna ge hunden den energi den behöver. Hundmaten är tillverkad av kyckling, vete och mycket mer.


   Purina för äldre hundar


    Purina äldre
    För de äldre hundarna erbjuds det en blandning av nyttiga näringsämnen som bland annat förbättra de äldre hundarnas hjärnfunktion, vilket gör de äldre hundarna lite mera aktiva och gladare. Fodret innehar kyckling som köttråvara.
    Purina Pro Plan Small & Mini Adult +9 Med Optiage
    Purina Pro Plan Medium & Large Adult +7 Med Optiage


    Purina Pro Plan Small & Mini Adult+9 med Optiage


    Ett väldigt bra hundfoder för alla små och de minsta hundraserna som är äldre än 9 år. Fodret är anpassat för de äldre hundarna ska få i sig de näringsämnen som främjar ett långt och friskt liv. Protein halten är 29 % och fetthalten ligger på 15 % allt för att passa de äldre hundarna så bra det går. Med optiage så får hunden även i sig alla de nyttiga mineraler och vitaminer som är så viktiga för de gamla hundarna. Tillverkat av kyckling och ris för att ge hunden ett skonsamt foder för mage och tarmsystemet.

    Purina Pro Plan Medium Adult & Large Adult +7 med Optiage


    Ett komplett hundfoder som är rikt på kyckling. Detta torrfoder är för de äldre hundarna över 7 år som är av medelstora och stora hundraser. Fodret är anpassat för att ge din äldre hund en lång och frisk hälsa. Fetthalten är 15 % och protein innehållet är främst från kyckling och ligger på 29 %. Ett väldigt bra senior foder som kommer göra din hund extra hälsosam.


    Purina Pro Plan för en långvarig hälsa
    Väljer ni Purina Pro Plan så får din hund ett komplett och balanserad kost med alla de nödvändiga näringsämnen som främjar en god hälsa och ett lång liv. Pro Plan är tillverkat av lättsmälta ingredienser som exempelvis kyckling. Kyckling innehåller gott om vitaminer, mineraler och proteiner som är viktigt för alla hundar.     Är Purina Pro Plan bra?
     Purina Pro Plan är ett bra hundfoder för den som vill fodra med spannmål. Det innehåller en del spannmål i Purina Pro Plan hundfodret. I just Purina Pro Plan Medium Adult, alltså standard fodret för vuxna hundar hos Purina så innehåller det cirka 20 % kyckling, vete, torkad fjäderfäprotein, majs, 9 % ris osv.
     Så vi tycker att Purina Pro Plan är ett bra hundfoder, men vill man ha ett spannmålsfritt hundfoder så rekommenderar vi ett annat.

      

     Purina Pro Plan Pris
     Priset på detta foder är relativt lågt, men så är även alla andra foder med spannmål i sig. Detta betyder inte att det är dåligt med spannmål, utan det är endast några få hundar som kan få problem med detta. Men vi tycker Purina Pro Plan är ett prisvärt hundfoder.     Purina hundfoder test

     Vi har tittat på innehållet i Purinas hundfoder och kan snabbt se att det innehåller produkter av hög kvalitetet och är väldigt prisvärda. Vi har även jämfört priser och innehåll med konkurerande foder och tycker att Purina står sig väldigt bra.


     Purina Omdöme
     Purinas produkter håller bra kvalitet och har faktiskt tidigare varit i toppen på flera listor för just hundfoder. Just på kundomdämen så har Purina fått bra poäng, både från butiker och från kunder som köper fodret. Vi tycker att Purina håller måttet så därför får de vara med på vår sida om hundfoder.