Spannmålsfritt hundfoder

Det bästa spannmålsfria hundfodret


Bästa Spanmålsfria hundfodret

Sidan innehållar annonslänkar från Granngården, Vetzoo och Dogman


1.Essentials

De flesta hundfoder som Essentials erbjuder är spannmålsfria. De har ett högt innehåll av kött, ofta runt 70 -80 % beroende på vilket foder ni väljer. Köttet kommer från färska och fräscha råvaror med gott om vitaminer och mineraler


Egenskaper

✅ Bästa spannmålsfria hundfodret

✅ Prisvärt

✅ Högsta kvalitet


Essentials spannmålsfritt hundfoder

2.Orijen 

Ett annat spannmålsfritt hundfoder som år efter år ligger i toppen för de allra bästa spannmålsfria hundfodret är just Orijen. Detta foder har nog marknadens högsta kötthalt, ofta på 85 %


Egenskaper

Bra innehåll

Hög kötthalt

Prisbelönat

3.Acana

 Även Acana stoltserar med höga kötthalter och fina råvaror. Ett av de bättre spannmålsfria hundfodret som finns på marknaden idag.


Egenskaper

Lokala råvaror

Färska produkter

acana adult dog
5 star

4.Magnussons

Ett både billigt och väldigt populärt spannmålsfritt hundfoder som Magnussons erbjuder sina kunder. Deras spannmålsfria hundfóder är dessutom tillverkat i Sverige av Svenska lokala råvaror. Så det är inte så konstigt att de har blivit så populära. Det spannmålsfria hundfodret i sig är tillverkat av bland annat färskt nötkött torkad potatis och ärtor. Det finns även gott om vitaminer och mineraler i Magnussons spannmålsfria

Cirka pris:  649 kr för 10 kilo


Egenskaper

24 % protein

✅ 12 % Fett


Magnussons spannmålsfria
5 star

5.Granngården
Ett billigare alternativ får ni hos Granngården det är ett Svensk producerat spannmålsfritt hundfoder. Det är även ett bra foder som har gått om näring och som även håller ett lågt pris.


Egenskaper

27 % protein

15 % Fetthalt

Granngården spannmålsfritt


Vad är ett spannmålsfritt hundfoder

Ett spannmålsfritt hundfoder är ett hundfoder som inte har ingredienser på varken ris, vete eller några andra spannmål. Spannmål innehåller mycket kolhydrater, och detta är även något som hundar behöver ha, men istället för just spannmål så ersätter man detta med andra kolhydratkällor som exempelvis potatis, frukt och ärtor. Ett spannmålsfritt hundfoder är tillverkat tillstörsta del av kött och just kött är ju faktiskt väldigt naturligt för hunden att äta.


Hög proteinhalt

Spannmålsfritt hundfoder har högre proteinhalt för att det i regel är ett så stort innehåll av just kött i detta foder. Själva proteinet är animaliskt och kommer ofta från kyckling, nöt, gris, lamm eller fisk. Det är inte ovanligt att ett väldigt bra spannmålsfritt hundfoder har en proteinhalt på hela 30 -40 %


Det bästa spannmålsfria hundfodret


Bästa spannmålsfria hundfodret
Det bästa spannmålet har inte bara en hög kötthalt utan även rikligt med näringsrikt animalsikt protein. Det är även hållbart tillverkat genom färska råvaror som är närproducerat.


När ska man fodra med ett bra spannmålsfritt hundfoder?
Det är väldigt individuellt när man ska fodra med just ett hundfoder som är spannmålsfritt. Detta är något som ni själva får fundera på om ni vill göra detta eller inte. Ett spannmålsfritt hundfoder är i regel ett bättre hundfoder, men så kostar det därefter. Men har man en hund så anser vi att man ska göra allt man kan för den och mår hunden bäst av ett spannmålsfritt hundfoder så är det ju det man ska fodra med.Att tänka på när man ska fodra med ett spannmålsfritt hundfoder


Innehållsförteckning
Läs innehållsförteckningen ordentligt så ni vet vad som är i hundfodret. Man vill ju att det ska vara en högkötthalt men då även en kötthalt som kommer från en hållbar djurmiljö. Det ska inte heller finnas några onaturliga råvaror i fodret.


85 % kötthalt
Det finns flera spannmålsfria hundfoder som har en kötthalt på hela 85 % och ett proteininnehåll på över 30 %. Dessa hundfoder är ju självklart lite dyrare än de som kanske endast har 60 % kött. Eller som de foder som har spannmål i fodret kan ligga så lågt som 20-30 %.
Hög kötthalt tycker vi är bra


Vilket kött
Det finns många olika sorters av kött i ett spannmålsfritt hundfoder. Det kan vara proteiner från fisk, kyckling, kalkon, vildsvin, grisar, nötkött eller lamm. Alla har sina egenskaper, men samtliga har fördelen att ha ett näringsrikt protein som är viktigt för alla hundar.
Hjort och lammkött exempelvis kan vara att föredra om man har en hund som har risk att få foderallergi. Då just protein från Hjort eller kLamm i regel är lie ovanligare att bli allergisk emot.


Kolhydrater
Då det inte är lika mycket kolhydrater i ett spannmålsfritt hundfoder så behöver ju hunden ändå få i sig detta. Så därför har fodertillverkarna tillsatt nyttiga frukter och grönsaker. Precis som för oss är grönsaker även nyttiga för hundar. Det finns massor av vitaminer och mineraler i frukter och grönsaker som är bra för våra hundar.


Kalcium och Fosfor
Genom att hunden mestadels kommer att äta kött så finns det även brosk och ben i fodret. Detta är väldigt viktigt och nyttigt för hunden att få i sig. Då det finns gott om viktiga ämnen som kalcium och, järn och fosfor i just brosk och ben.


Råvaror
Man ska alltid kolla vilka råvaror som används i det spannmålsfria hundfodret. Det finns så många foder att välja på nu för tiden så det är ju självklar att man de endast väljer det med dom bästa råvarorna. Har man de bästa råvarorna så kommer ju även fodret att bli det bästa i slutprodukten. Billiga foder har ju dels mindre av bra råvaror men även sämre råvaror. Så köp bara kvalitetsprodukter när ni letar efter ett spannmålsfritt hundfoder till just er hund.


Närproducerat
Om möjligt så ska man även handla så ekologiskt det bara går. Se till så produkterna är närproducerat, ju fler som handlar fräscha närproducerade råvaror gör att det sätter press på de fodertillverkare som inte bryr sig om detta.


Spannmålsfritt hundfoder med ben och inälvor
I många torrfoder som är spannmålsfria är det även inälvor och benrester i. Det kan ju låta lite otrevligt men det är tvärtom, det är nämligen jätte bra för hunden att få i sig dessa näringsmänen som kommer därifrån. Inälvor är fyllda med vitaminer och mineraler. Brosk och ben är även det viktigt för hunden att få i sig.Några fördelar med ett spannmålsfritt hundfoder


  • Vissa allergisymptom kan minska och mildras
  • Det innehåller mer proteiner
  • Bättre för hundens matsmältning
  • Minskar gasigheten
  • Mindre risk för diabetes
  • Mer kött
  • Lättare att hålla hunden i bra fysisk formFrågor och Svar


Frågor och svar

Ska hundar äta spannmålsfritt ?
Detta är en fråga som ofta kommer upp på tapeten. Vissa säger ja och andra säger nej och en del säger att det inte spelar någon roll.
Vad vi vet är att hunden är besläktad med vargen som är ett stort och känt rovdjur som äter kött. Vi vet även att hundar kan äta spannmål som havre, ris, korn och vete. Hundarnas magar klarar av att äta dessa spannmål som dock har ett högt kaloriinnehåll. Man får nog bilda sin egen uppfattning om detta, men vi tycker nog att att det låter troligast att hundar ska äta så naturligt som möjligt. Se bara på de tester som gjort om BARF.


Ska man köpa ett billigt spannmålsfritt hundfoder ?
Köp aldrig ett spannmålsfritt hundfoder som är billigt. Är ett spannmålsfritt hundfoder väldigt billigt så ska ni verkligen ta en extra koll på innehållet. Ett bra spannmålsfritt hundfoder kostar i regel mer än vanliga hundfoder. Detta på grund av det i regel är mycket bättre råvaror i ett spannmålsfritt hundfoder. Men däremot så finns det flera väldigt prisvärda spannmålsfria hundfoder, dessa kan ni läsa mer om här.


Vad kostar spannmålsfritt hundfoder ?
Ett bra spannmålsfritt hundfoder kostar runt 800 kronor för en 10 kilossäck. Men detta skiljer sig ju väldigt mycket, dels var ni köper den och vilket märke det är av. Självklart beror priset även på kvaliteten på det spannmålsfria hundfodret. Ett foder av högre kvalitet är ju lite dyrare än de av sämre råvaror osv.


Hur vet man om ett spannmålsfritt hundfoder är bra?
Ett bra spannmålsfritt hundfoder innehåller främst en stor del av olika sorters av kött. Tänk på att ett animaliskt protein är mycket lättare för hundens matsmältningssytem att ta hand om. Ett protein från andra vegetabiliska råvaror kan även det tas upp av hunden men inte på samma skonsamma sätt.