Essentials logo
5 star

Essentials

I Essentials hundfoder är det mesta spannmålsfritt. De har foder med spannmål för speciella ändamål, men mestadels har de ett helfoder som är spannmålsfritt.
Essentials erbjuder hundfoder till alla sorters hundar oavsett ålder, ras eller storlek. Det finns ett foder till alla. Har ni en hund med pälsproblem eller kanske tillochmed är allergiska mot något, ja det finns även då ett jätte bra foder till er hund.


Essentials hundfoder

När man vill ge hunden det bästa hundfodretEssentials hundfoder

Essentials hundfoder är ett av de bästa märkena på den Svenska marknaden. De erbjuder extremt bra kvalitet i sitt foder. De säger själva att hundfodret är till för er som kräver lite mera till er hund. Det kan vi inte mer än hålla med om då man själv blir hungrig av att bara läsa deras innehåll. Färska fräscha produkter är det som fodret bland annat tillagas av.
Prismässigt kan man då tro de ska vara dyra, men de håller bra priser om man tänker på vad man får för det man köper.
Förutom hundfoder så erbjuder Essentials även hundgodis och tuggben.
Essentials hundfoder är ett av marknadens mest prisvärda torrfoder. Inte många fodermärken håller samma höga kvalitet på råvaror eller själva hundfodret.

Essentials har inget våtfoder, men det räcker att man öppnar en påse så förstår man varför det inte behövs, då hundfodret verkligen luktar fräscht och gott. Självklart älskar hundarna att äta detta foder.Essentials foder Vision
Essentials vision är att din hunds välmående är i fokus. De vill bidra med att din hund ska få ett bättre och mer hälsosammare liv och med detta även ett friskare och längre liv. Det är ju något som vi alla hundägare önskar oss i första hand. Man vill ju att hunden ska vara med oss så länge det bara går, samtidigt som hunden är pigg och fräsch.
Så därför lagar inte Essentials hundfoder utan måltider för hunden. Dessa måltider är sedan fyllda med färska och väldigt fräscha råvaror som bidrar med hög näring som kommer hålla din hunds blodsockernivå på en jämn nivå hela dygnet. Alla ingredienser i hundfodret är uteslutande nyttiga och kommer att förbättra din hunds välmående.Essentials Valpfoder  Essentials valpfoder
  Essentials har som på alla sina hundfoder väldigt hög kvalitet, så även på valpfodren. Valpfodret The Beginning har hela 85 % kött och ägg i innehållet. Valpfodren hos Essentials sparar inte in på något utan detta är helt enkelt ett kvalitetsfoder som är till för de som verkligen vill att sin hund ska få äta det bästa fodret.
  Självklart är Essentials valpfoder helt spannmålsfria och följer deras BOF-princip. BOF- principen är att man återskapar den naturliga kosten för alla hundar. Vad som är bra med detta är att hundens blodsocker nivå hålls mycket mera stabil. Eftersom det är ett så pass högt köttinnehåll så får även hunden sin naturliga instinkt stimulerad, vilket är väldigt viktigt.
  Vem passar Essentials valpfoder för?
  Valpfodret The Beginning passar alla som vill fodra sina hundar med ett förstaklassigt valpfoder.

  The Beginning
  The beginning large breed   The beginning

   Passar valpar som väger mindre än 15 kilo vid vuxen ålder.
   The beginning är Essentails foder för valpar som kommer väga maximalt 15 kilo som vuxna hundar. Ett fantstisk valpfoder som är tillverkat av hela 85 % färsk och torkad kyckling, lax, anka, öring och ägg. Proteinhalten är hela 34 % och fett halten ligger på 22 %. Allt för att valpen ska få i sig så mycket viktig näring som möjligt vid sin låga ålder.


   Essentials The Beginning

   Passar valpar som väger mindre än 15 kilo vid vuxen ålder.   The beginning Large Breed

   För valpar som kommer att väga mer än 15 kilo i vuxen ålder.
   Detta är valpfodret för de valpar som vix en vuxen ålder kommer att väga mer än 15 kilo. Man kan serverar detta foder fram tills valpen blivit 13- 18 månader och då byta till ett vuxenfoder.
   Fodret är tillverkat av kyckling, anka, lax, ägg och öring som är färsk och torkad. Självklart är valpfodret tillverkat enligt BOF principen som gör att valpen dygnet runt håller en jämn och bra blodsocker nivå.


   Essentials The Beginning Large Breed

   Passar valpar som väger mer än 15 kilo vid vuxen ålder   Essentials vuxenfoder
   Essentials hundfoder för de vuxna hundarna håller förstaklassig kvalitet. Kötthalten är cirka 75 % beroende på vilket av fodren ni väljer. Men det som är samma i de tre vuxenfodren är att de alla är spannmålsfria och har ett väldigt högt köttinnehåll. De använder sig även av den populära BOF-principen som gör att hundens naturliga behov tillfredsställs på ett bra sätt. Vilket av dessa tre fantastiska foder man ska välja mellan kan vara svårt, det går även bra att blanda för att få ytterligare variation av smaker och kötter. Estate Living har mycket lamm, hjort och kyckling i. Higland Living har istället tillverkats av fräscha råvaror som kalkon, duva, anka höns och nötkött. Till sist så erbjuder Essentials Nautical Living som består till största delen av fisk. Som även passar bra för de lite mer kräsna hundarna.

   NAUTICAL Living - Fisk

   Estate Living - Lamm,hjort,kyckling
   Higland Living - Kalkon,duva,anka,höns nöt    Nautical living

    För kräsnahundar

    Nautical living för hunden som har problem med pälsen eller för hundar som är lite extra kräsna. Självklart kan alla hundar äta detta och inte bara de med problem.

    Tillagad av färsk och torkad lax, öring, fisk, sill och ägg till 77 %. Fodret är spannmålsfritt.


    Har ni en hund som är lite kräsen i maten så är Nautical Living ett jätte bra alternativ till hundens foder. Då fodret är tillaggat av mestadels fisk så är det även väldigt bra för pälsen på hunden. Anledning till detta är det höga innehållet av Omega 3 fettsyrorna som oftast bidrar till både att lösa pälsproblem men även för de hundar som har problem med huden.


    Essentials Nautical Living

    Passar bra för hundar med problem med klåda eller matt päls. Det fungerar även bra som foder för den kräsna hunden.    Estate living

    För alla hundar

    Estate living bra för alla vuxna hundar.

    Detta foder är tillverkat av 74% lamm, hjort, kyckling och ägg till 74 %. Fodret är spannmålsfritt
    Ett populärt val av många hundägare är detta Estate Living fodret som passar de allra flesta vuxna hundarna som vi har i Sverige. Har ni en vuxen hund med en normal aktivitetsnivå så passar detta foder alldeles utmärkt.
    För den vanliga familjehunden som busar lite ibland och har de vanliga dagliga promenaderna. Använder sig av BOF- Principen så att blodsockernivån är stabil hela dygnet runt. En glad och mätt hund är en lycklig hund.


    Essentials Estate Living

    Passar bra för alla hundraser och vuxna hundar med ett normalt aktivitetsliv.    Highland Living

    För alla hundar

    Highland Living Helfoder med inspiration av det skotska höglandet som är tillverkar av bland annat kalkon, duva, anka, höns och Aberdeen Angus nötkött till 79 %. Fodret är spannmålsfritt


    Även Highland Living är ett bra foder för alla hundraser som har en normal aktivitetsnivå. Man kan antingen köpa Highland Living för att fodra med som ett helfoder, eller så har man detta och kanske Estate Living för att ge hunden lite variation i smaker. Detta foder passar sig bra för den vanliga familjemedlemen som är ute och lekar lite, men även går sina vanliga promenader med Matte och Husse.


    Essentials Highland Living

    Passar alla vuxnar hundar och hundraser som har ett normalt aktivitetsliv    Seniorfoder
    För de äldre hundarna så har Essentials tagit fram Older som är spannmålsfritt och fyllt med allt det viktiga för den äldre hunden. En äldre hund har inte samma behov som en valp eller en vuxen hund har utan kan behöva lite mer skonsam mat och mera nyttiga mineraler och vitaminer så att hunden kan få ett långt och härligt liv.
    Older


     Older

     För äldre hundar

     Older För den äldre hunden. Fodret Older är tillverkat av bland annat 65 % torkad och färsk kyckling, lax, anka öring och ägg. Fodret är spannmålsfritt


     När din käre hund börjar närma sig 2/3 delar av sitt fantastiska liv så är det dags att börja fodra med Older. Detta foder är utformat och anpassat för just de äldre hundarna vi har. Med bland annat en god kyckling och lax smak är det en favorit bland senior hundarna. Genom att tillverkat fodret genom BOF-principen så får ni inte bara en mätt hund utan även en friskar äldre hund med en stabil blodsockernivå. Att det bara är de finaste råvarorna som är med i tillagningen är ju inte mer än rätt. Vi vill ju att även våra hundar ska få ett lång och fint senior liv.


     Essentials Older

     Passar bra för de äldre hundarna.     Special foder
     Essentials erbjuder även sina kunder ett fler talet special foder som passar hundar med speciella behov extra bra. Det är många hundar som har av olika anledningar problem med vikten. Oavsett om din hund har en övervikt som är svårt att får bort eller en hund som är underviktig så har Essentials kvalitetsfoder för dessa hundar.
     De erbjuder även ett foder för de hundar som har problem med allergi. Balance fodret kan hjälpa de hundar som har någon form av allergi. Detta då Balance endast har EN protein källa och det är just proteinet som de flesta hundar blir allergiska emot.

     Stamina - Undervikt
     Contour - Övervikt
     Balance - Allergi      Stamina

      För underviktiga hundar eller för extra energibehov

      Stamina för extra energi och till underviktiga hundar. Tillverkat av torkad och färsk kyckling, lax, ägg och öring till 88 %. Spannmålsfritt hundfoder


      Detta foder är anpassat till speciella situationer som kan vara allt från en hård träningstid eller en jaktsäsong där det går åt väldigt mycket mera energi av för hunden. Har ni även en hund som har stora problem med att gå upp i vikt så kan detta foder hjälpa till med undervikt på hunden. Fodret har en hög energinivå.


      Essentials Stamina

      Passar bäst för underviktiga hundar eller för extra energi.      Contour

      För överviktiga hundar

      Contour Fodret som främst är till för viktminskning eller till kastrerade hundar. Tillverkat av 78 % kyckling, anka, ägg, lax och öring. Spannmålsfritt foder.
      Contour är ett populärt hundfoder för överviktiga hundar som behöver eller har svårt att gå ner i vikt. Har ni en hund som har svårt att hålla formen genom att ständigt lägga på sig för mycket vikt, så kan detta vara ett foder för er. Det är vanligt att en hund som har blivit kastrerad eller steriliserad får problem med övervikt, då är Contour ett jätte bra foder för detta.


      Essentials Contour

      Passar bäst för överviktiga hundar eller för hundar som lätt går upp i vikt      Balance

      För hundar med allergi

      Balance är ett Helfoder av kalkon, ris och havre.
      Detta foder är lite speciellt då det endast har EN protein källa. Det är utvecklat för de hundar som har problem med lös avföring i första hand. Men det är även ett billigate alternativ för den som vill få ner kostnaden lite. Då kan man blanda ut detta foder med ett annat av Essentials märken.

      Det fungerar även bra som allergifoder mot exempelvis, ägg, kyckling, lamm, nöt eller fiskprotein.
      Tänk dock på att detta inte är spannmålsfritt


      Essentials Balance

      Passar bäst för allergihundar.      Om Essentials hundfoder       Bättre livskvalitet för hunden
       Fodret som Essentials erbjuder sina kunder är inte bara väldigt gott för hunden, utan det luktar även fräschare än de allra flesta andra torrfoder. Detta för att de endast använder endast ingredienser utav den allra högsta kvaliteten. För att det ska bli så fräscht och gott som möjligt har fodret tillagats i endast 90 grader.


       BOF
       Behavioral Optimizing Foods (BOF) Detta handlar om att få hundens blodsockernivå på en jämn nivå under hela dygnen. Genom att fodra med Essentials fantastiska hundfoder så kommer hunden att må bättre av att ha en jämnare blodsockernivå. Detta beror på att Essentials måltider består av väldigt höga innehåll av både färska och fräscha proteinkällor, som dessutom har tillagats på en låg temperatur.
       Genom att fodra med BOF principen så får man enastående resultat jämfört med andra foder märken som finns i Sverige idag. När man har fodrat med Essentials ett tag så märker man ganska snabbt av att hundens mentala balans blir positiv. En del hundar visar stora förändringar och en del andra hundar visar en mindre förändring, men de allra flesta visar i stort sett alltid någon form av förbättring.


       BOF

       QSE
       QSE är något som Essentials beskriver på ett liknande sätt. De har utvecklat tre värden som visar vad Essentials står för.


       • Q kvalitet – vad kan man säga mer än att endast det bästa är gott nog för din hund
       • S service – Servicen hos Essentials är alltid fantastiskt bra. Det bevisar de inte minst med att erbjuda kundnöjdhet, med pengar tillbaka garanti.
       • E Entusiasm – All glädje i hundarna som ger så mycket energi.       När man ska börja fodra med Essentials hundfoder


       När man ska börja fodra med Essentials hundfoder, ja eller med vilket nytt foder som helst så behöver man vänja hunden med det nya fodret. Med Essentials foder kommer ni få en väldigt bra livsstilsförändring på kosten för er hund.
       Man kan börja fodra direkt med ett foder från Essentials, men det är ändå alltid rekommenderat att börja med en mjukare ingång. Så låt det ta fyra till sju dagar för hunden att äta in sig i det nya fodret. Man ska alltid fodra med rätt portionsmängd till hunden så att det inte blir för lite eller för mycket i portionerna. Det kan därför vara bra att under de första veckorna testa sig fram för att hitta den portionsstorlek som passar er hund bäst. Man ser detta på bland annat avföringen. Är avföring väldigt lös så brukar det i regel vara att ni har gett för stora portioner. När ni har hittat rätt storlek och hundens avföring är fast, samtidigt som hunden har en mättnadskänsla, ja då har ni rätt storlek och nu är det bara att må bra över att hunden även kommer må bättre framöver med det nya goda fodret från Essentials.
       Bra att veta
       Man kan som en liten tumregel börja med 10 % mindre portioner från början och sedan justera portionsstorlekarna utifrån detta. Är man fortfarande osäker så har Essentials bra service så man kan ringa de och få jätte bra råd i hur ni ska göra.       Innehåll i Essentials hundfoder        Råvaror som bland annat används i fodret

        Lite av det Innehåll hundfodret kan ha

        • Anka - Frigående änder kommer från Gressingham Duck.
        • Kyckling kommer fårn England och är av raserna Cobb och Ross
        • Laxen är en odlad skotsk atlantlax. Den bästa omega 3 källan
        • Forell som finns i maten är fångad i floden Avon som finns i Salisbury England
        • Färska ägg-Ger en bra proteinkälla och även för aminosyror och näringsämnena Choline och lutein
        • Sillen i maten är ifrån en vildfångad färsk sill utanför Englands kuster
        • Prebiotics-För en friskare tarm


        Leverans
        Levererans levereras enkelt hem inom 5 dagar. Du behöver inte kvittera så med andra ord så behöver du ej vara hemma och ta emot. Fodret är packat för att klara av att stå ute.

        • Frakt 49 kronor eller fraktfritt


        Högkvalitetsfoder

        Essentials foods är ett riktigt högkvalitets hundfoder som inte spar in på något vad gäller färska och fräscha råvaror. De kallar även sitt foder för måltider och inte bara hundfoder, bara detta talar ju för att de verkligen lagar fin mat till våra hundar.


        4 fördelar med Essentials foder


        • Testvinnare av kvalitets hundfoder
        • Kundnöjdhetsgaranti
        • Lågt pris
        • Essentials hunden framför allt        Omdöme
        Essentials hundfoder har fått väldigt goda omdömen från både trustpilot och från allaboutdogfood. Från de kunder vi har pratat med så är det även där bara mycket goda omdömen. Vi kan inte säga annat än att Essentials foder är ett hundfoder av absolut högsta kvalitet. De sparar inte in något på råvarorna som används utan de lagar maten med de allra bästa råvarorna och produkten blir i slutet ett av de bästa fodren som ni kan ge er hund.        Om Essentials
        Essentials grundades i Danmark 2013 av Christian Degner-Elsner. Han vision var att göra skillnad för alla vilda djur, hundar och naturen, vilket vi tycker är jätte bra.
        Han har över 20 års erfarenhet av hundfoder och är en av de bästa inom sin genre. Vad Essentials vill med sitt hundfoder är att hundarana ska få ett bättre och ett betydligt längre liv genom att äta det allra bästa som finns att erbjuda hundarna.
        Essentials bryr sig om alla djur och naturen så de donerar stora pengar till olika projekt som finns för att rädda naturen och djuren.


        Essentials Foods