Magnussons logo
5 star

Magnussons

Magnussons är ett småskaligt företag, som efter många års erfarenhet inom hund och hundars behov, startade upp med fodertillverkning. All mat tillverkas i Bro på familjen Magnussons gård. Fördelen med att de är ett litet företag är att de inte behöver kompromissa med hållbarhet eller kvalitet. De använder sig främst av produkter från närliggande gårdar och de har noga koll på alla steg i produktionen. De vet även precis var alla råvaror kommer ifrån, vilket även gett dem märkningen "Från Sverige" som första företag i djurmatskategorin. Sidan innehållar annonslänkar från Vetzoo


Magnussons hundfoder

Magnussons hundfoder har 100 % Svenska råvarorMagnussons

✅ Bara Svenska råvaror

✅ Lokalt producerat

✅ Krav-cert

✅ Prisvärt foder

Magnussons hundfoder


Magnussons hundmat

Det som är ännu en fördel med Magnussons är att det går att köpa i diverse matbutiker med, inte bara i djuraffärer. Det gör att man kan handla hundmat samtidigt som man handlar åt sig själv. Smidigt och enkelt! 

Magnussons hundfoder håller låga priser om man jämför med andra foderstillverkare i Sverige. Deras spannmålsfria produkt har blivit en favorit bland många hundägare.

Magnussons hundfoder är tillverkat på deras egna gård i Bro.

 

 • Bara Svenska råvaror
 • Närproducerat
 • KRAV-certifierade Magnussons Junior 

Detta helfoder är för valpar och unga hundar av alla storlekar och raser. Det passar även dräktiga och digivande tikar. Det är gjort på färskt kött och råvaror från Sverige. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på tillväxt av benstomme, muskler och för god hälsa. Foderpåsarna finns i storlekarna 4,5kg och 10kg. 

Innehåller bl.a färskt fläsk- och nötkött (46%)

Magnussons Junior är ett välsmakande valpfoder som passar alla valpar och som är tillverkat i Sverige. Att valpfodret är från Sverige tillverkat på lokala råvaror från färskt Svenskt kött gör valpfodret till en favorit hos många hundägare och självklart alla valpar.


Egenskaper

 • Proteinhalt 26%
 • Fett 14%Magnussons Vuxen 

Detta helfoder är för vuxna hundar av alla storlekar och raser med normal till högre aktivitetsnivå. Det är gjort på färskt kött och råvaror från Sverige. Foderpåsarna finns i storlekarna 2kg, 4,5kg och 14kg. 

Innehåller bl.a färskt fläsk- och nötkött (44%)

Magnussons Vuxen är ett väldigt populärt helfoder från Sverige som är främst still för de vuxna hundarna med en normal aktivitetsnivå. Fodret är tillverkat av Svenskt färskt fint kött och det används inget köttmjöl som det kan göra i andra hundfoder. Detta ger hundfodret en väldigt god smak för våra hundar. 

Ett prisvärt helfoder från Sverige som kostar cirka 519 kr för 14 kg


Egenskaper

 • Proteinhalt 24%
 • Fett 12%Magnussons Aktiv 
Detta helfoder är för vuxna hundar som har en hög förbrukning av energi. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på benstomme, muskler och för god hälsa. Detta foder finns endast i 14kg förpacking. 

Innehåller bl.a färskt fläsk- och nötkött (50%)

Magnussons Aktiv är ett perfekt hundfoder för de vuxna hundarna som har en högre aktivitsnivå. Det kan vara allt från agility hundar till arbetshundar som behöver få i sig den där extra energin. Detta hundfoder har en lite högre proteinhalt och fetthalt. 

Ett bra hundfoder för den aktiva hunden.


Egenskaper

 • Proteinhalt 28%
 • Fett 18%Magnussons Light 

Detta är ett helfoder för vuxna eller äldre hundar som har en låg energiförbrukning eller överviktiga hundar. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på benstomme, muskler och för god hälsa men med ändå håller en låg fetthalt. Foderpåsarna finns i storlekarna 4,5kg och 14kg. Innehåller bl.a färskt fläsk- och nötkött (34%)

Magnussons Light kan användas till hundar som bör äta en lägre nivå av fetthalten. Detta hundfoder för vuxna hundar har endast en fetthalt på 8 %. 

Självklart är hundfodret tillverkat av Svenska ingredienser.


Egenskaper

 • Proteinhalt 20%
 • Fett 8%


Magnussons Spannmålsfria 

Magnussons hundfoder grain free ett populärt helfoder.

Detta är som namnet säger ett spannmålsfritt helfoder som är tänkt till vuxna hundar med normal till hög aktivitetsnivå men med känslig mage. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på benstomme, muskler och för god hälsa. Foderpåsarna finns i storlekarna 4,5kg och 14kg. 

Innehåller bl.a färskt nötkött (44%) och ärtor.

Magnussons Spannmålsfria hundfoder har snabbt blivit ett populärt val bland hundägarna. Detta dels för att det är ett prisvärt spannmålsfritt hundfoder, men främst för att det är ungsbakat och tillverkar i Sverige med Svenska råvaror. Istället för spannmål så är fodret tillverat av bland annat färska potatisar och ärtor.


Egenskaper

 • Proteinhalt 24%
 • Fett 12%Magnussons Ekologiska 

Detta helfoder är KRAV-märkt vilket betyder att alla ingredienser har svenskt ursprung och är Krav-ekologiska. Det är för vuxna hundar av alla storlekar och raser med normal till högre aktivitetsnivå. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på benstomme, muskler och för god hälsa. Foderpåsarna finns i storlekarna 4,5kg och 10kg. 

Innehåller bl.a färskt kött av kyckling och höns (45%) och ärtor.

Magnussons Ekologiska hundfoder är välsmakande Eko hundfoder som är tillverkat av Ekologiska KRAV produkter vilket har gjort just detta hundfoder väldigt populärt. Det finns inte så många KRAV märkta hundfoder så detta är något som vi tycker att fler tillverkare borde ta efter.


Egenskaper

 • Proteinhalt 22%
 • Fett 12%Original - Kennel 

Detta helfoder är för hundar av storvuxna raser som har en normal till högre aktivitetsnivå. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på benstomme, muskler och för god hälsa. Finns endast i 14 kg säck. 

Innehåller bl.a bearbetat protein från nöt och svin

Magnussons Orginal Kennel är ett prisvärt hundfoder som passar främst för kennlar. Detta då fodret har allt det som de växande hundarna behöver få i sig samt att det är ett väldigt billigt hundfoder. För runt 369 kronor kan man köpa en säck på 14 kilo.


Egenskaper

 • Proteinhalt 25%
 • Fett 12%Original - Lätta 

Detta är ett helfoder för vuxna eller äldre hundar som har en låg energiförbrukning eller överviktiga hundar. Dess innehåll är välbalanserat för att ha en positiv effekt på benstomme, muskler och för god hälsa men med ändå håller en låg fetthalt. Finns endast i 14 kg säck. 

Innehåller bl.a bearbetat protein från nöt och svin

Magnussons Orginal Lätta är främst till för de hundar som har en övervikt eller en tendens till övervikt. Fodret är tillverkat så att fetthalten ska vara så låg som möjligt. Detta hundfoder har endast en fetthalt på 8 procent vilket är väldigt lågt.

Ett prisvärt light foder för överviktiga hundar.


Egenskaper

 • Proteinhalt 20%
 • Fett 8%Original - Blanda 

Detta är ett kompletteringsfoder för att du ska kunna blanda till din egen foderstat efter egen smak och tycke. Fodret funkar som ersättning för tex ris och du kompletterar sen med animaliskt protein, vitaminer, mineraler och vatten. Råvarorna är till 95% av ekologiskt ursprung och fodert är KRAV-märkt. Finns endast i 12 kg säck. 

Magnussons Orginal blanda är främst till för dig som vill ha ett så billigt Svenskt hundfoder som möjligt. För 339 kr får ni 12 kilo hundfoder. Detta är dock inget helfoder utan till för dig som vill blanda din egna hundmat.


Egenskaper

 • Proteinhalt 10%
 • Fett 5% Magnussons hundfoder recensionInformation

Det som gör fodret från Magnussons speciellt är att de ugnsbakar sin mat, detta är de ensamma om i Skandinavien. Det tar lite längre tid än normal foderproduktion, men ger många fördelar vilket de anser är viktigare än massproduktion. Ugnsbakning är en tillagningsprocess som är skonsammare och mildare vilket bevarar egenskaperna från vitaminer och mineraler på bästa sätt. 

Maten blir även väldigt lättsmält av denna process och har hög smaklighet. Detta på grund av att smak och arom från råvarorna bevaras vid ugnsbakningen. Det gör även att de inte behöver tillsätta några smakförstärkare, vilket många andra fodertillverkare gör. De behöver inte heller spraya fett på det färdiga fodret (för att hindra fodret från att klibba eller lukta illa). 

De har ett lättöverskådligt sortiment, och istället för att lägga massa pengar på flashiga förpackningar lägger de fokus på att göra riktigt bra hundmat! 


Magnussons hundfoder test
Magnussons hundfoder har fått bra poäng på de tester som har gjorts som vi har läst om. De allra flesta hundarna har fått både finare päls och betydligt bättre avföring vilket självklart är väldigt bra. Men exakt hur din hund kommer att reagera på Magnussons hundfoder är svårt att säga innan. Man behöver i regel alltid testa sig fram lite för att hitta det foder som lämpar sig bäst för sin egen hund. Men överlag så verkar det som Magnussons hundfoder klarar testerna på ett bra sätt. Vi tror om man provar att fodra sin hund med Magnusson hundmat så kommer man bli nöjd över resultatet.


Så är Magnussons hundfoder bra eller dåligt?
Vi kan utan tvekan säga att Magnussons hundfoder är ett bra hundfoder som dessutom är Svenskt tillverkat, med råvaror som till och med är av livsmedelskvalitet, vilket självklart är ett stort plus. Att fodret även är ugnsbakat gör det hela betydligt bättre. Vid en ugnsbakning så försvinner inte lika mycket av näringen så som vitaminer och mineraler annars kan göra vid en traditionell fodertillverkning. Så vi tycker absolut att Magnussons hundfoder är ett bra foder för de flesta hundarna.


Magnussons hundfoder återförsäljare

Man kan köpa Magnussons hundfoder i många vanliga butiker så som hos Ica, Willys och Coop. Men även på nätet så att man själv slipper att bära sina fodersäckar. Vetzoo erbjuder alltid låga priser och hemkörning. 

List på Magnussons hundfoder återförsäljare

 • Vetzoo
 • Ica
 • Willys
 • Coop
 • Ica MaxiMagnussons hundfoder omdöme
De omdömen som Magnussons hundfoder har fått är väldigt bra skulle vi säga. 8 av 10 poäng vill vi ge till Magnussons hundfoder då de allra flesta kunder verkar vara väldigt nöjda över hundmaten som de erbjuder. Speciellt det spannmålsfria hundfodret har fått väldigt goda kundomdömen. Många skriver att bland annat avföring blir mindre vilket gör många kunder nöjda. Mindre avföring innebär att hunden tar upp mer av maten vilket är bra. Så av de omdömen vi läst ha Magnussons hundfoder fått väldigt goda omdömen.

Frågor och svar


Frågor & Svar


Använder Magnussons hundfoder bara Svenska råvaror?
Ja i Magnussons hundfoder är det endast Svenska råvaror, vilket inte bara innebär bättre produkter för våra hundar utan även hjälper till att värna den Svenska landsbygden som är väldigt viktigt. Med lokala råvaror så blir även arbetet med miljön bättre så råvarorna inte behöver färdas speciellt långt.


Vart kan man köpa Magnussons hundfoder?
Man kan köpa fodret båda på nätet och i vanliga butiker som exempelvis Ica och Coop. Självklart finns fodret även i de flesta djurbutikerna. Men enklast och smidigast är nog att beställa över nätet och få hemkörning. Det erbjuds hos vissa nätbutiker vilket är positivt. Du hittar det lägsta priset på Magnussons hundfoder på vår sida.