Tello hundfoder
4 star

Tello hundfoder

Ett Svenskt helfoder som även är väldigt prisvärt. Tello hundfoder har flera olika hundfoder i sin foderserie. Det finns allt från valpfoder till högenergifoder, oavsett vad ni behöver för hundfoder till just din hund så har Tello ett foder som kommer passa din hund extra bra. Hundfodret i serien Tello är tillverkade av högkvalitativa råvaror och ger en mycket god smaklighet. Priset är lågt om man jämför med linkande produkter på markanden. Denna sida innehåller annonslänkar från vetzoo.


Tello hundfoder
Tello hundfoder

✅ Svenskt helfoder

✅ Prisvärt

✅ 15 kg säckar


Tello hundfoder


Tello hundfoder bra eller dåligt?

Tello hundfoder är ett bra hundfoder som finns i flera olika fodersäckar och utföranden. Det vanligaste hundfodret från Tello är just Tello bas som ni kan läsa mer om på vår sida. Ett av foder i Tello serien som är extra uppskattat av många hundägare är Tello high energy som är ett riktigt prisvärt hundfoder för de mest aktiva hundarna.Tello Valpfoder

Tello erbjuder ett valpfoder som heter Tello junior. Detta valpfoder är både prisvärt och ett väldigt bra valpfoder. Det innehåller bland annat 25 % protein samt har en fetthalt på 14 %. Läs mer om Tello valpfoder på denna sida.


Tello Junior

Tello Junior är ett valpfoder för valpar upp till 12 månader. Det är både köttbaserat och ett vetefritt hundfoder. Detta valpfoder är ett välbalanserat och näringsrikt valpfoder som även passar både dräktiga och digivande tikar. Råvarorna är lättsmälta samt ger en hög smaklighet och tycks uppskattas av valparna. Valpfodret innehåller allt som valpen behöver för att växa på ett naturligt och hälsosamt sätt. Det finns bland annat Vitamin C och andra viktigta vitaminer och mineraler i fodret, allt för att valpen ska få en fin päls samt en hälsosam tillväxt. Bitarna är lagomstora som en knapp, cirka Ø11mm samt en höjd på 6mm.


Innehåller

 • Protein 25%
 • Fett 14%

Tello bas

Ett helfoder som passar alla vuxna och unga hundar oavsett hundras. Tello bas hundfoder är främst till för de hundar som har en ganska normal aktivitetsnivå. Med en normal aktivitetsnivå menar vi hundar som busar lite och går sina normala dagliga promenader. Hundfodret innehåller 50 % animaliska proteiner, det är även Svensktillverkat vilket vi tycker är ett plus. Prismässigt så är det väldigt billigt och hundarna tycker om det.


Innehåller

 • Protein 20%
 • Fett 10%


Tello Premium

Tello Premium är ett riktigt köttbaserat helfoder som lämpar sig extra bra för hundar som har en högre aktivitetsnivå. Det passar även bra för digivande tikar och hundar av de större raserna. Fodret är tillverkat av högkvalitativa råvaror som ger ett smakligt hundfoder. Tello innehåller bland annat 71 % animaliska proteiner och passar utmärkt till både draghundar och krävande jakthundar. Det finns även de viktiga Omega 3 och Omega 6 fettsyror med i fodret. Köttet kommer främst från torkat nöt och griskött.

Innehåller

 • Protein 27%
 • Fett 16%


Tello Active

Tello Active är ett vetefritt premium hundfoder som är tillverkat av bland annat kyckling och gris protein. Med en fetthalt på 18% och en proteinhalt på hela 28% så lämpar sig detta hundfoder främst till för de mer aktiva unga och vuxna hundarna. Det innehåller gott om viktiga mineraler och vitaminer samt omega 3 och omega 6 fettsyror som bland annat främjar en frisk hud och päls på hunden.


Innehåller

 • Protein 28%
 • Fett 18%


Tello High-Energy

High energy är som det låter ett Svensktillverkat super premium foder som är tillverkat främst för de mest aktiva och arbetande hundarna. Men bra att veta är att detta hundfoder passar även för dräktiga och digivande tikar, samt de största hundraserna. Detta då hundfodret innehåller inte mindre än 30 % protein samt 22 % fett. Köttproteinet kommer från bland annat kyckling och gris. Ett mycket prisvärt hundfoder för de mest aktiva hundarna.


Innehåller

 • Protein 30%
 • Fett 22%


Tello Light/Senior

Ett vetefritt hundfoder för de äldre hundarna som även passar sig väldigt bra till för överviktiga hundar på grund av den låga fetthalten på endast 8%. Genom den låga fetthalten så kan det även vara fördelaktigt att fodra hundar som har en tendens på att lätt gå upp i vikt med Tello Light. Bra att veta är att hundar som är kastrerade lätt går upp i vikt så då kan även detta hundfoder passa. Fodret är tillverkat av bland annat, majs, korn och kyckling.

 

Innehåller

 • Protein 19%
 • Fett 8%


Tello Lamb and rice

Tello Lamb and rice är ett vetefritt hundfoder som passar alla hundar med en normal aktivitetsnivå. Då detta hundfoder är främst tillverkat av bland annat ris och lamm så är det således väldigt skonsamt mot hundens mage och tarmsystem. Ett väldigt prisvärt vetefritt hundfoder som kan passa hundar med allergier och känsliga magar. Proteinhalten är fortfarande hög , runt 24 % och fetthalten är bra balanserad på cirka 12 %.


Innehåller

 • Protein 24%
 • Fett 12%


Tello Chicken and rice

Ett vetefritt helfoder som är tillverkat främst av kyckling och ris. Detta hundfoder passar alla vuxna hundar och även valpar som ska bytas upp till ett vuxenfoder. Det är ett skonsamt hundfoder som även många kräsna hundar tycker om på grund av den höga smakligheten i fodret. Kyckling innehåller gott om proteiner samt är skonsamt mot hundens mage. Ett prisvärt vetefritt hundfoder med innehåll av bland annat kycklingproteiner.

 

Innehåller

 • Protein 24%
 • Fett 12%Tello hundfoder recensionTello hundfoder test 

Tello har fått goda betyg i de tester vi har hittat och läst om. Deras hundfoder är Svensk producerat vilket är ett plus, samtidigt som de håller låga priser. Letar man efter ett billigare Svenskproducerat hundfoder så är Tello ett bra val. De har allt från valpfoder till seniorfoder. Tello hundfoder pris – Lägsta pris

 • Tello Bas 15 kg 259kr
 • Tello Junior 15 kg 419kr
 • Tello Premium 15 kg 369kr
 • Tello Active 15 kg 479kr
 • Tello High Energy  15 kg 439kr
 • Tello Light / Senior 15 kg 409kr
 • Tello Lamb and Rice 15 kg 499kr
 • Tello Chicken and Rice 15 kg 449kr


Tello hundfoder återförsäljare

Det finns flera återförsäljare av Tello hundfoder och vi har samlat de återförsäljare som har det lägsta priset på denna sida.
Vetzoo
4 star


Tello hundfoder omdöme

Tello hundfoder har fått goda kundomdömen och är ett relativit populärt hundfoder bland hundägarana i Sverige. En av anledningarna till att Tello blivit populärt tror vi beror på att det är Svensktillverkat. En annan fördel som de har är att det mesta även är vetefritt och kan således vara extra bra för hundar som har allergi mot just vete.

Betyget som Tello hundfoder har fått är 4 av 5.


Frågor och svar


Frågor & Svar


Är tello hundfoder prisvärt?

Ja tello hundfoder är ett prisvärt foder. Oavsett om ni ska fodra en valp, vuxen eller äldre hund så har Tello väldigt prisvärda produkter.


Vart kan man köpa Tello hundfoder?

Ni köper det billigast på nätet, genom vår sida hittar ni de lägsta priserna på Tello hundfoder.