Bästa hundfoder för känslig hud

De bästa fodren för hundar med en känslig hudRoyal Canin Skin Care

Stöd för dermatis och håravfall

✅ Skyddar huden

Balanserad matsmältning

✅ Bra för hundar med hudproblem

Ett komplett dietfoder som hjälper att stärka hundens hudfunktion när hunden har problem med huden.

5 star
Royal Canin Skin Care


Purina Pro Plan Sensitive Skin Optiderma

För känslig hud

Prisvärt skydd

Finns för valpar och vuxna hundar

Innehåller Lax

Purina Pro Plan Sensitive Skin Optiderma


Acana Pacifica


Fullt med färsk fisk
Kvalitetsfoder

Protein 35 %

Fett 17 %

Ett väldigt bra helfoder som är speciellt till för hundar med känslig hud. Ett väldigt prisvärt foder med endast kvalitets råvaror i form av olika fiskarter

4 star
Pacifica


Hills Science Plan Adult Sensitive Stomach & Skin


Gott om Omega 6

Lågt kaloriinnehåll

Protein  25 %

Ett foder från Hills som hjälper till för hundar som har problem med bland annat känslig hud.

4 star
Hills Science Plan Adult Light Small & Mini Chicken

Hundfoder känslig hud
Här hittat ni information om hundfoder för hundar med känslig hud. Sidan innehåller annonslänkar från Granngården, Vetzoo,Dogman och AnimigoHundfoder för känslig hud
Det är väldigt viktigt att ta hand om din hunds hud.
Det kav vara så att hunden har fått en klåda och hela tiden verkar klia sig. Då kan det vara så att hunden har en allergi mot det fodret som ni för tillfället fodra hunden med. Det kan vara flera olika saker som gör att en hund blir allergisk mot något.

Tre tecken på känslig hud hos en hund

 • Håravfall
 • Överdrivet kliande
 • Torra fläckar
Foderallergi
Precis som människor kan även hundar utveckla allergier. Det kan vara så att din hund har blivit allergisk mot något i fodret.
Vissa hundar kan utveckla en foderöverkänslighet mot vissa proteiner som kan finnas i fodret. Detta kan enkelt testas av en veterinär som gör en allergitest.

Förutom hundfoder så finns det vissa kostillskott som kan hjälpa till mot er hunds känsliga hud.


Tänk på hunden i första hand
Misstänker du att hunden har något problem med känslig hud så ska ni alltid rådfråga en veterinär i förstahand. Veterinären kan sedan hjälpa er med att fastställa en riktigt orsak till hudirritationen och hälpa er med problemet som hunden har.


Testa ett av dessa hjälp medel för känslig hudKöp ett klådstillande medel för hundar

Det finns väldigt bra medel som kan hjälpa till under tiden som hunden har problem med att det kliar. Detta medel hälper inte bara mot foderallergier utan även för gräs och pollen allergi.

 • Naturlig formel
 • Lugnar kliandet hos hundar
 • Lättanvända droppar


5 star


Hjälper mot allergier för hundar

Lättsvalda kapslar som skyddar och hjälper mot allergier som hundar kan drabbas av. 

 • Internet allergiskydd
 • Full av vitaminer & Mineraler
 • Rik på Omega 3
 • För en fin päls & hud


5 star


Om känslig hud på hundar


  Känslig hud
  Det är tyvärr väldigt vanligt att hundar drabbas av både skadad och irriterad hud. Detta gör ju tyvärr även att vi som hundägare då blir oroliga för våra hundar. Visste du att hela 20 % av alla hundar som kommer till veterinären söker för klåda eller någon annan form av hudproblem.
  Man märker ganska snabbt att hunden har drabbats av någon form av hudåkomma då hunden gärna slickar, river, kliar eller kanske även gnider sig mot något mer än vad hunden brukar göra. Märker du att hunden börjar göra på detta sätt kan ni först och främst titta på det området som ni tror är problemet och undersök om ni ser något ovanligt.


  • Ni kan leta efter prickar, finnar eller röda fläckar
  • Sårskorpor, hudförhårdnad och knölar
  • Fjällande eller flagnande fläckar
  • Pälsavfall
  • Illaluktande eller konstig lukt
   Ni bör alltid rådfråga med veterinären om ett eller flera symptom uppstår.  Olika orsaker till att hunden får känslig hud  Miljö allergi
  En hund kan få hudproblem på grund av vissa miljöbetingade allergier. Dessa allergier kan vara mögelsporer, dammkvalster och även pollen. Alla dessa allergener kan förekomma året runt förutom pollen som uppstår under våren. Det kan även vara en för torr miljö som hunden vistas i, som exempelvis luftkonditionering kan göra att hunden hus torkar ut. Det är även vanligare att hundens hud torkar ut på just vinterhalvåret då det är en torrare luft ute.
  Bästa sättet att hålla hunden frisk från miljöallergi är att försöka få bort dessa problem i hundens miljö samt att hålla hundens hud i ett så bra skick man kan. Hundens hud är ett viktigt skydd mot de flesta allergener. Så glöm inte bort att även prioritera hundens hudvård. Det finns gott om bra foder och även hjälpmedel för dessa problem.
  Hudallergi hos hundar verkar dessvärre vara kroniska och kan därför kräva en väldigt lång skötsel av dessa problem. Du kan behöva ge hunden tillskott som minskar kliandet och även bada hunden i speciella schampon som motverkar kliandet.
  Sist men inte minst så ska du självklart ge hunden ett hundfoder som är bra för just hundallergier.


  Loppor och andra parasiter
  Kvalster, löss och loppor är flera parasiter som kan orsaka problem i hundens hud. Alla bett som hunden få av dessa parasiter gör att det kliar på hundens hud. Då vissa hundar till och med är extra känsliga för just bett från parasiter så gör detta av en del hundar kliar sig så mycket att hunden skadar sin egna hud.


  Bakterie och svampinfektioner
  Det finns gott om olika svamp & bakterieinfektioner som kan ge hunden problem med huden men även andra hälsoproblem kan uppstå. Dessa infektioner uppstår ganska ofta ifrån ett öppet sår men även från allergier. Tror man att hunden har fått en infektion av något slag så bör man alltid rådfråga en veterinär som är bäst lämpad för dessa åkommor.


  Foderallergi
  Även foderallergi kan orsaka känslighud på hunden. Med foderallergi så är det i regel ett speciellt protein som hunden har blivit allergisk emot. Det är ganska vanligt att hundar nu för tiden blir allergiska mot kyckling protein.  6 saker man göra för en hund som har känslig hud  1. Ta hand om pälsen och huden
  Det kan vara fördelaktigt för hundens hud och päls att man går till en hundfrisör. Detta då en hundfrisör kan hjälpa till att hålla både pälsen och huden i bättre skick. En päls som är för tjock kan lätt göra att det blir för fuktigt för huden. Rätt skötsel av pälsen och huden varje dag ger både dig och hunden de bästa förutsättningarna för att slippa problem med känslig hud.


  2. Bada hunden
  Man bör duscha eller bada hunden någorlunda regelbundet. Använd då ett hundschampo som verkligen är bra. Man bör bada eller duscha en normal frisk hund en gång i månaden. Men har hunden problem så kan man behöva tvätta hunden i ett speciellt schampo för hud problem betdyligt oftare än så. Ibland faktiskt ett antal gånger i veckan
  Tänk även på att vissa hundar är känsligare än andra och får problem med huden lättare än vad andra kanske får.


  3. Hundfoder
  Fodra med speciella hundfoder som är utformade för just känslig hud. Välja ett bra hundfoder är A och O i hundens liv. Tänk på att det är här hunden får i sig den näring och vitaminer som hunden behöver. Äter hunden ett billigt skräp foder så riskerar hunden att drabbas av många problem i sitt liv. Ett bra hundfoder med kvalitet ska alla hundar äta. Vi har på denna sida listat de känslig hud foder som vi tycker verkar vara de bästa.


  4. Kosttillskott
  Det finns gott om bra kosttillskott som kan hjälpa till att ge hunden de fettsyror och vitaminer hunden kan behöva extra mycket av. Vitamin E är bra att smörja in de torra hudfläckarna med.


  5. Läkemedel känslig hud hund
  Det finns läkemedel som båda kan lindra och hjälpa till vid åkommor som hunden får när den har problem med huden. Vi har några på denna sida som kan lindra problemen väldigt mycket.


  6. Rådfråga veterinär
  Man bör alltid rådfråga en veterinär om man är osäker på något som gäller hundens hälsa. Det finns även mobila gratis veterinärer man kan ringa och rådfråga om man inte vill åka in till kliniken i onödan.


  Frågor och svar


  Frågor och svar

  Vad gör veterinären om hunden har känslig hud?
  Veterinären kommer att fråga er om problemen. Veterinären kommer sedan att undersöka hunden och kanske även ta prover. Sedan ställer veterinären en diagnos och tillslut så får ni en behandlingsplan som ni ska följa.


  Hur behandlar man känslig hud hos hundar?
  Det beror på andledning i första hand. Beror problemet på infektioner eller parasiter så finns det effektiva behandlingar för detta. Man behandlar i minsta mån med antibiotika för att förhindra bakterieresistens. Vid foderallergi så gör man en uteslutnings metod.


  När ska man söka hjälp om hunden har känslig hud?

  • Du ska söka hjälp om hunden kliar sig ovanligt mycket.
  • Om hunden rullar runt, gnider sig och slickar ovanligt mycket
  • Om hunden har kliat upp ett sår eller kliat bort päls
  • Om hunden har återkommande öroninfektioner


  Finns det foder mot känslig hud hos hundar?
  Ja det finns gott om bra foder som både hjälper och motverkar känslig hud hos hundar. Ett flertalet fodermärken erbjuder ett stort sortiment av foder för just klåda och pälsproblem.